Error: manca enllaç de capçalera a la plana

L'spin-off Orain desenvolupa una aplicació per interactuar amb les màquines de 'vending'

APP d'Orain.
Orain Technologies, una spin-off del Centre de Visió per Computador de la UAB adherida al Parc de recerca UAB, ha desenvolupat una aplicació per interactuar amb tot tipus de dispositius, com màquines de 'vending' i cafeteres, i gestionar els pagaments i incidents.

30/05/2018

En els últims mesos l'empresa ha aconseguit un milió d'euros de finançament. L'octubre passat hi va invertir el fons Nero Ventures i diversos business angels, i al febrer, va entrar al seu capital l'empresa d'envasos Eurovending. "Compartim clients i, per tant, són un soci estratègic", apunta Xavier Sans, conseller delegat de l'empresa.

La tecnologia desenvolupada per Orain permet la comunicació entre una màquina de 'vending' i un smartphone simplement descarregant una aplicació. L'objectiu és aconseguir una experiència de compra interactiva, on el client no només pot comprar a través del mòbil sinó que també se li facilita informació sobre els diferents productes que pot adquirir i els seus ingredients, és alertat sobre els components al·lergògens, rep promocions personalitzades i porta un control de les despeses generades.

Amb seu a Sant Cugat del Vallès, actualment Orain genera més de 3.000 transaccions diàries. Les màquines de 'vending' del Parc de Recerca UAB, i de companyies com el Banc de Sabadell, Wallapop, Inditex i Florette ja funcionen amb la seva tecnologia.

​El seu model de negoci es basa en la venda del dispositiu per connectar les màquines a l'aplicació, però també cobren una quota mensual per cada aparell.

Aquest any l'spin-off preveu facturar entre 2,5 i 3 milions d'euros, incentivar la comercialització i començar a internacionalitzar-se. L'empresa es planteja integrar aquest sistema en bugaderies, aparcaments, fotocopiadores.

Més informació: Web de l'empresa