Viu a la UAB

Els grups TECNIO de l'Esfera UAB ingressen 12,3 milions d’euros amb projectes d’R+D+I el 2017

Durant el 2017, els 13 grups de recerca de l'Esfera UAB acreditats amb el segell TECNIO d'ACCIÓ han desenvolupat 184 projectes d’R+D+I sota comanda amb empreses. Al llarg de l'any, també han sol·licitat 5 patents, n'han transferit 6 a empreses i han creat una spin-off.

07/06/2018

El Parc de Recerca UAB dinamitza tretze grups de recerca que han obtingut el segell TECNIO, atorgat per la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ. Aquest segell els identifica com a entitats que ofereixen les tecnologies més innovadores per ajudar les empreses a crear nous productes, processos o serveis.  

En aquest sentit, el 2017, aquests grups han ingressat 12,3 milions d'euros, a través de projectes d’R+D+I. D’aquests ingressos, al voltant de 7 milions corresponen a finançament obtingut a través de convocatòries públiques competitives -xifra que suposa un 49% més que la de l’any anterior -, principalment de convocatòries estatals i del programa europeu H2020.

També ha incrementat la facturació en projectes d’R+D+I amb empreses, que se situa en casi 4 milions d’euros. En global, els grups han treballat amb 195 empreses i entitats, de les quals un 44% són pimes catalanes.

Pel que fa a la transferència tecnològica, durant el 2017 els grups  han sol·licitat 5 patents europees, han signat 6 acords de transferència, i han creat una nova empresa spin-off. Es tracta de WeAR Technologies, una spin-off de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artigicial (IIIA CSIC), especialitzada en la monitorització de pacients amb problemes de salut mental i física.

Amb referència al personal, tots els grups ocupen a 401 persones, un 38% dones i un 62% homes. Del total de treballadors, un 58% són doctors i doctores.