Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El "Library Living Lab" del CVC i de la UAB obre les portes

El Library Living Lab obre les portes
El primer laboratori de serveis i solucions tecnològiques que s’ubica en una biblioteca a Catalunya ha entrat en funcionament a la Biblioteca de Volpelleres (Sant Cugat del Vallès). Neix com un espai per explorar l’aplicació de tecnologies en noves formes d’experimentar i interaccionar amb els llibres.

22/04/2015

De manera permanent, el Library Living Lab (L3) incorporarà un video wall interactiu, una impressora 3D i dues pantalles multi-tàctils, així com diversos dispositius mòbils. A l’L3 també hi haurà personal especialitzat per facilitar la participació dels usuaris, respondre preguntes, recollir suggeriments, etc.

Perquè el Library Living Lab tingui sentit, cal que sigui un projecte dinàmic i col·laboratiu, en què la ciutadania treballarà conjuntament amb els investigadors del CVC i la UAB i les institucions públiques. El focus és la participació dels veïns com a agent actiu i central, i els veïns podran participar en les fases d’identificació de les necessitats, disseny, implementació i testeig de les tecnologies què es desenvolupin al laboratori. Això permetrà crear solucions molt enfocades cap als seus requeriments des de l’inici, provar-les en un entorn real i reorientar ràpidament els esforços d’innovació en cas que sigui necessari per així millorar-ne el resultat. Tot això des d’una perspectiva lúdica i enfocada a infants i grans.

Tothom qui hi sigui interessat és benvingut, expliquen els investigadors. A la biblioteca es trobarà tota la informació necessària per poder implicar-se en el projecte, ja sigui participant en alguna de les línies de treball obertes o proposant-ne de noves.

Per començar, l’L3 obre les seves portes amb tres línies de treball inicials en les quals poden participar els veïns que així ho vulguin: La primera d’aquestes línies està orientada a l’accés de col·leccions digitals aportant un valor afegit extra als documents digitalitzats. La segona treballarà la cerca de noves formes d’interacció entre els usuaris i les màquines. Per a fer-ho, en aquest cas, es basaran en l’ús de realitat augmentada amb objectes reals. Finalment, es crearà un grup d’interès en impressió 3D.  
 
Al marge d’aquestes línies, qualsevol usuari podrà suggerir noves línies de recerca i de treball.

Notícies relacionades:

La UAB i el CVC crearan el primer Living Lab que tindrà una biblioteca a Catalunya

El CVC crearà un laboratori viu a Sant Cugat