Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Devicare tanca una ronda d'inversió de 3 milions d'euros

Rosendo Garganta Devicare
L'empresa de digital health, ubicada al Parc de Recerca UAB, incorpora en el seu accionariat Family Offices i socis estratègics per a la seva expansió. Devicare està especialitzada en el desenvolupament, fabricació i gestió remota de dispositius mèdics innovadors per a la cura domiciliari del pacient crònic.

08/05/2017

Devicare, empresa ubicada al Parc de Recerca UAB, especialitzada en dispositius mèdics innovadors per a la cura domiciliari del pacient crònic, ha tancat una ronda de capital llavor de 3 milions d'euros. Aquest finançament es destinarà a consolidar el llançament i els estudis clínics de les dues primeres línies de producte en el mercat espanyol: Lit-Control® per a la prevenció i l'autocontrol de malalties urinàries recurrents i Tao-Control® per a l'autocontrol de pacients que prenen anticoagulants orals (Sintrom ®, Aldocumar®, etc.).

La ronda es va obrir el 2016 amb l'entrada del grup d'empreses d'inversió EMESA Corporació Empresarial (societat d'Emilio Cuatrecasas). Posteriorment, s'han incorporat diferents Family Offices i socis corporatius com Juan Knuth (Palex Medical), la família Gaya (Eladiet), la família Xiol (Peroxfarma), la família Serra (Boyser), entre d'altres, a més d'empleats de l'empresa.

"Aquest perfil d'inversors és sens dubte de gran aportació estratègica per al creixement de la nostra empresa", comenta el fundador i CEO de Devicare, Rosendo Garganta, que actualment també coordina la comissió de tecnologies mèdiques de CataloniaBio. Un creixement que va lligat amb el de l'àmbit de la monitorització de pacients a distància (Remote Patient Monitoring, en anglès): el 2016, segons dades de Berg Insight, el mercat mundial de l'RPM va créixer un 44% i s'estima que el nombre de pacients monitoritzats arribarà als 50,2 milions en els propers 4 anys, de els quals 25,2 milions procediran de dispositius mèdics domiciliaris connectats com els que desenvolupa Devicare.

"Estem convençuts que aquesta és la tendència per millorar la gestió assistencial i la qualitat de vida dels pacients que pateixen malalties cròniques", explica Xavier Peris, director de Vendes i Màrqueting de Devicare. Per exemple, les malalties urològiques (Litiasi, infecció, bufeta hiperactiva, síndrome de bufeta dolorosa, cistitis intersticial, calcificació de catèters ...) ja són la segona causa de consultes d'atenció primària a Europa.

Els dispositius de Devicare permeten al pacient crònic realitzar un control més freqüent des del seu domicili sense perdre el contacte amb el seu metge. "Estem parlant de Medicina 4P: Preventiva, Predictiva, Personalitzada, i Participativa. Es descentralitza dels centres sanitaris i hospitalaris", coincideixen a dir Gola i Peris.

D'altra banda, recentment l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA) ha concedit a Devicare un préstec per valor de 270.000 des de la línia ENISA Emprenedors. en total, des de la seva fundació, Devicare ha aixecat 4,5 milions d'euros de finançament.