Viu a la UAB

CIMAB distribuirŕ dos productes nord-americans que milloraran la fecundació assistida

El Centre d'Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona (CIMAB), spin-off de la UAB ubicada a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, ha tancat un acord de distribució dels productes Fertile™ and Fertile Plus™ amb l'empresa americana DxNow.

14/06/2017

El Centre d'Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona (CIMAB) distribuirà els productes Fertile™ and Fertile Plus™ de l'empresa americana DxNow. Aquests dos productes milloren els resultats dels procediments de reproducció assistida mitjançant l'ús de tècniques que classifiquen l'esperma amb major motilitat i morfologia. D'aquesta manera, s'eviten els mètodes de centrifugat que poden danyar els espermatozoides i s'augmenta la taxa d'èxit de concepció assistida.

Fertile™ and Fertile Plus™ es presentaran aquest any al Congrés de la Societat Europea de Reproducció Assistida Humana (ESHRE) i, posteriorment, seran distribuïts per CIMAB, que també ha establert acords de recerca amb la companyia nord-americana per al desenvolupament d'altres productes innovadors.

Segons dades publicades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), un de cada cinc homes sans d'entre 18 a 25 anys no tenen la quantitat d'espermatozoides normal. A Catalunya es calcula que entre un 8% i un 15% de les parelles són infèrtils i que més de la meitat recorrerà a un tractament de reproducció humana assistida (RHA) per poder tenir fills. Els dos productes que comercialitzarà CIMAB permeten millorar l'efectivitat d'aquests tractaments.