Error: manca enllaç de capçalera a la plana

L'spin-off AEInnova aixeca una ronda d'inversió d'1,4 milions d'euros

AEInnova
L'equip d'AEInnova.
AEInnova, spin-off que va néixer al Parc de Recerca UAB el 2014, ha tancat la seva segona ronda d'inversió per valor d'1,4 milions d'euros. Amb aquesta ampliació de capital, el Banc de Sabadell i el grup inversor CxC Renovables passen a ser socis de l'empresa.

24/05/2018

AEInnova, que va néixer al Parc de Recerca UAB, ha tancat la seva segona ronda d'inversió per valor d'1,4 milions d'euros. Amb aquesta ampliació de capital, el Banc de Sabadell i el grup inversor CxC Renovables passen a ser socis de l'empresa. La resta l'ha aportat l'acceleradora InnoEnergy, que ja formava part del projecte, i 650.000 euros provenen d'una subvenció de la Comissió Europea, a través del programa Life.

El CEO de l'spin-off de la UAB, David Comellas, ha explicat que l'ampliació de capital ha tingut una demanda tan alta que "alguns inversors s'han quedat fora". Així, l'empresa ha tardat tres mesos a tancar la ronda i va ser el Banc de Sabadell, amb qui ja havien tingut converses, qui va fer la primera proposta. "Ens van conèixer al Fòrum d'Inversió d'Acció i des del primer moment van mostrar el seu interès", ha comentat Comellas. De fet, la companyia va ser la guanyadora del certamen, un reconeixement que se suma al d'empresa més invertible al congrés anual de la xarxa EBAN.

Més enllà de la injecció de capital, Comellas ha destacat l'entrada de CxC Renovables pel seu coneixement del mercat. "És un grup que porta invertint en energies renovables des dels anys 90 i coneix molt bé el sector. Hem trobat uns bons partners". A més, explica que volen aprofitar aquest finançament per començar a comercialitzar els seus productes.

La companyia ha desenvolupat una tecnologia capaç de convertir la calor en electricitat, utilitzant l'efecte termoelèctric de certs materials. D'aquesta manera reaprofiten la calor residual de la indústria, que en gran part es perd, i alhora ajuden a compensar les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Raúl Aragonés, president i cofundador de l'empresa, afirma que "l'eficàcia d'aquesta tecnologia està més que provada perquè s'està utilitzant des dels anys 70 en les sondes espacials".

Pel que fa als productes, tenen dues línies de solucions. Una pensada per a l'eficiència energètica de la indústria i, l'altra, per a la sensorització industrial. El seu producte "indu-eye" és el primer sistema d'iloT industrial autoalimentat per la calor del mateix procés i que pot funcionar sense bateries, suposant un gran estalvi de manteniment i ambiental.

En aquests moments la companyia manté contactes amb diferents empreses que volen posar a prova el seu dispositiu. Han iniciat pilots amb la refineria Repsol, a les seves instal·lacions de Puertollano, i amb la planta de Seat de Martorell.

L'equip d'AEInnova, ara amb seu a Terrassa, està format per 14 persones.

Més informació: Web d'AEInnova