Viu a la UAB

150 doctors i doctores acudeixen a la I Cerimònia de lliurament de títols de doctorat de la UAB

La UAB amb 65 programes de doctorat, 27 dels quals amb menció cap a l’excel·lència , és una de les universitats catalanes amb més volum de tesis defensades, un  terç del total de tesis llegides a Catalunya anualment. Amb la Cerimònia s’ha volgut posar en valor aquest coneixement i esforç.

17/03/2016

Més de 400 persones van acudir a la primera edició de la Cerimònia de lliurament de títols de doctor/a i de premis extraordinaris de doctorat de la UAB, organitzat per l’Escola de Doctorat i la Fundació Alumni i Amics de la UAB, el divendres 8 d’abril a l’Hotel Campus de la UAB.

Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucional i Territori, va donar la benvinguda a l’acte i va explicar la voluntat de continuïtat de la cerimònia, que es realitzarà dues vegades a l’any per a totes les persones doctorades i premis extraordinaris de la UAB amb la voluntat de posar en valor l’esforç i dedicació dels joves investigadors.

Acte seguit, es dirigia als assistents el padrí de la promoció, el doctor Samuel Sánchez, doctorat a la UAB, amb una xerrada titulada 'L'experiència d'un viatge al·lucinant'. Reconegut com el millor innovador menor de 35 anys per l’edició en espanyol de la publicació MIT Technology Reviews, és un expert en nano i micro robots. Actualment, Sánchez dirigeix un equip multidisciplinari amb seu a Barcelona i Stuttgart:El currículum és molt important, però també us animo a ser valents, a proposar idees, a demostrar el que valeu i a establir què podeu aportar als grups de recerca”.

Un per un, els gairebé 150 doctors que van assistir a l’acte, van pujar a l’escenari per rebre el seu títol o el reconeixement de premi extraordinari de la mà del rector de la UAB, Ferran Sancho i de Manel Sabés, així com de la resta d’autoritat acadèmiques: Montserrat Farell, vicerectora d’Economia i Organització; Lluís Tort, vicerector de Projectes Estratègics i Xavier Gabarell, secretari acadèmic de l’Escola de Doctorat.

Després del lliurament, Alisa Petroff, doctora en Sociologia i premi extraordinari de doctorat, va dirigir-se al públic en nom de tots els doctorats i premis: “El doctorat m’ha ensenyat la importància del treball en equip, investigar és dialogar, el treball col·laboratiu suma i millora els productes finals. Així com la importància de rodejar-se de mentors brillants, generosos i íntegres”. Petroff va acabar la seva tesi el 2013, és membre del Grup d'Estudis d'Immigració i Minories Ètniques (GEDIME) de la UAB i imparteix classes al departament de Sociologia de la UAB. S’especialitza en temàtiques d’investigació com la immigració altament qualificada, migració de retorn, integració de immigrants i immigració i mercat laboral.

Finalment, Ferran Sancho, rector de la UAB, clausurava l’acte parlant del compromís de la UAB amb els estudiants de doctorat. La Universitat Autònoma de té més de 4.000 estudiants de doctorat i les més de 850 tesis llegides el 2015 la converteixen en una de les universitats catalanes amb més volum de tesis defensades: “El capital humà és el principal valor de la nostra universitat. I els nous doctors sou un element indispensable per continuar en les línies de recerca d’excel·lència. La qualitat del doctorat és un indicador distintiu que caracteritza les millors universitats de recerca, per aquest motiu, la UAB ha de garantir el suport als nous investigadors i ha de fomentar la creació de programes de doctorat de qualitat i internacionalitzats que facilitin l’accés als nous doctors a grups de recerca punters i que potenciïn l’atracció dels millors estudiants internacionals”.

Va acabar el seu discurs parlant del sentiment de pertinença de les persones que conformen la comunitat universitària: “Un sentiment que neix sobretot de les conquestes teixides al llarg dels anys i de les experiències compartides. La Fundació Alumni i Amics UAB vol esdevenir una eina al vostre servei i al vostre abast per conservar viu el lligam amb la nostra universitat”.

Després de les fotografies de grup de rigor, els doctors i doctores van poder gaudir d’un refrigeri i d’una estona per parlar d’experiències i compartir idees i projectes amb companys de diferents disciplines.
 
Fotografies de l’acte
Organitzen:

   
Amb la col·laboració de:

Més Informació Programa de la graduació de doctorat i premis extraordinaris. Abril 2016