La UAB us proposa

Dia Internacional de la Fascinaciˇ per les Plantes

Exposiciˇ: plantes

Data: Mes de maig.

Descripciˇ: Amb motiu del Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB acull una exposició sobre les plantes on es podran observar diferents tipus de llavors, mètodes de germinació, cultius de plantes in vitro i hidropònics, vídeos sobre plantes, publicacions (llibres, revistes científiques, pòsters de congressos científics), i diferents tipus de plantes. Més informació.

ConferŔncia: "Diagn˛stic del feix d'electrons als sincrotrons"

Data: Dimarts 26 de maig, a les 20h.

Descripciˇ: L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix organitza aquesta conferència, a càrrec del Dra. Laura Torino, investigadora del sincrotró ALBA. L'acte es durà a terme al Museu (Claustre del Monestir) de Sant Cugat. Més informació.

Ruta: Visita al Teatre Anat˛mic i Itinerari pel Raval mÚs mŔdic

Data: Dimecres 27 de maig, a les 10:30.

Descripciˇ: En aquest itinerari visitarem el Teatre Anatòmic, veurem l'antic Hospital de la Santa Creu, sabrem què era “el corralet”, coneixerem més dels anys de Ramón y Cajal a Barcelona, ens fixarem en un Dispensari Antituberculòs revolucionari... Tot això guiats per Miquel Carandell (CEHIC-UAB i SCHCT), que explicarà tant la història de la ciutat com la història de l'anatomia i la medicina. Més informació.

ruta HC Sant Andreu

Ruta: CiŔncia i Ind˙stria a Sant Andreu

Data: Dimecres 27 de maig, a les 19h.

Descripciˇ: En aquest itinerari coneixerem l'origen de Sant Andreu, algunes de les seves històries més curioses, farmàcies centenàries, tramvies de foc i fàbriques plenes d'obrers. De la Fabra i Coats a la Maquinista, farem un cop d'ull a Sant Andreu per descobrir com i perquè va esdevenir un dels principals centres industrials de Catalunya. Endinsa't en un barri, o poble, desconegut per a molts barcelonins. Més informació.

ruta: espiritisme a BCN

Ruta: Els lÝmits de la CiŔncia: Espiritisme a Barcelona

Data: Dijous 28 de maig, a les 19h.

Descripciˇ: En aquest itinerari coneixerem el moviment espiritista que es va desenvolupar a Barcelona a finals del segle XIX i principis del XX. Es tractava d'una doctrina que volia ser una ciència i que, a més, recolzava moviments progressistes com l'escola laica i el feminisme. I què en deia la ciència, de tot això? Coneixerem científics que van recolzar les teories espiritistes; d'altres que no van creure-hi; alguns que van pensar que estaven davant fenòmens paranormals desconeguts, però no d'esperits; i finalment certs metges que sostenien que les mèdiums estaven simplement malaltes. Anem a buscar esperits per la ciutat! Més informació.

ConferŔncia: "Fotons, els quanta d'energia i Albert Einstein"

Data: Dijous 28 de maig, a les 20h.

Descripciˇ: L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix organitza aquesta conferència, a càrrec del Dra. Sònia Fernández-Vidal, docent i investigadora a la UAB. L'acte es durà a terme al Museu (Claustre del Monestir) de Sant Cugat. Més informació.

Visions de la CiŔncia - primavera 2015

Visions de la ciŔncia: "Els inicis de l'art i l'origen del pensament simb˛lic"

Data: Dilluns 8 de juny, a les 19h.

Descripciˇ: Torna el cicle de xerrades de divulgació científica coordinat per Lluís Reales, periodista i professor associat a la UAB. El coneixement dels nostres avantpassats ha avançat molt en les darreres dècades. La tecnologia de l'ADN i la biologia molecular han permès aprofundir en la història dels humans moderns. Aquest cicle explica els coneixements més recents i les claus de l'evolució humana. En aquesta sessió, Josep Maria Fullola (catedràtic de Prehistòria i director del SERP, UB) parlarà d'Els inicis de l'art i l'origen del pensament simbòlic. Més informació.

2018 Universitat Aut˛noma de Barcelona

B.11870-2012 ISSN: 2014-6388