La UAB us proposa

Tardes de ciència: millora genètica vegetal

Tardes de ciència: La millora genètica vegetal del segle XII

Data: Dissabte 12 d'abril, a les 19h.

Descripció: Jordi Garcia Mas, cap del programa genòmica i biotecnologia del CRAG, Centre de Recerca en Agrigenòmica (IRTA-CSIC-UAB), conduirà aquesta activitat, que es durà a terme a la Sala d'Actes del Museu Darder de Banyoles. Més informació.

cicle de debats per entendre la societat d'avui

Debat: "Crisi, sanitat i salut"

Data: Dijous 24 d'abril, les 19h.

Descripció: Els efectes de la crisi actual sobre la salut de la nostra població depenen molt més de la influència de factors diferents dels propis del sistema sanitari. Sobre aquests i altres temes es parlarà en aquesta segona sessió del cicle "Debats per entendre la societat d'avui", un dels ponents de la qual és Joan Subirats Humet, catedràtic en Ciència Política de la UAB. Més informació.

dissabtes MATES 2014

Dissabtes de les Matemàtiques: "Màgia matemàtica i matemàtiques màgiques"

Data: Dissabte 26 d'abril, de 10h a 13h.

Descripció: Dirigits a estudiants de batxillerat, els Dissabtes de les Matemàtiques presenten conferències i pràctiques o tallers relacionats amb el tema. En aquesta cinquena i última sessió, Venancio Álvarez mostrarà la relació entre màgia i matemàtiques: per una banda molts jocs de màgia basen el seu secret en algun principi matemàtic, i per altra, alguns resultats de les matemàtiques són tan sorprenents que semblen trucs de màgia. Més informació.

curs papallones i canvi global

Curs: "Les papallones com a indicadores de canvi global"

Data: Dissabte 26 d'abril, a partir de les 10h.

Descripció: Impulsat per la fundació abertis en col·laboració amb l'ICTA-UAB, aquest curs es durà a terme al castell de Castellet, seu del Centre UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies. Entre els ponents hi haurà el Dr. Martí Boada (ICTA-UAB) i el Dr. Josep Peñuelas (CREAF-CSIC-UAB). Més informació.

xerrades Ciència 3D

Ciència 3D: "Madame Lavoisier: química i revolució"

Data: Dimecres 30 d'abril, a les 12h.

Descripció: La ciència té moltes dimensions, algunes més visibles que d'altres. Aquest cicle de xerrades, organitzat pel CEHIC, presenta quatre mirades sobre la dimensió social de la ciència. Mitjançant l'anàlisi del quadre on apareix la parella Lavoisier, Agustí Nieto-Galan parlarà de la profunda transformació que experimentà la química a finals del segle XVIII i els seus lligams íntims amb diverses qüestions socials. Més informació.

logo Associació Astronòmica Sant Cugat Valldoreix

"L'origen de l'home"

Data: Dimarts 6 de maig, a les 20h.

Descripció: El Primer Cicle Fòrum de Debats de l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix pretén plantejar i debatre aquelles preguntes i qüestions que procurin anar a l'origen o a la filosofia que podria explicar el perquè de les coses. Els ponents d'questa primera sessió són Ramon M. Nogués, professor jubilat de la UAB i Ricard Casadesús. Més informació.

Marc Boada 3 infinits

"Els 3 infinits"

Data: Dimecres 14 de maig, a les 13h.

Descripció: Marc Boada, divulgador científic, combina ciència, humor i crítica social en aquest monòleg, on demostra que els científics no són gent avorrida. Acte final del cicle cultural Artefacte'14, que pretén acostar les arts escèniques contemporànies als membres de la UAB. Els actes es duran a terme a la Sala Teatre de la UAB (Plaça Cívica). Més informació.

cafès científics Sabadell 2014

"Des del Big Bang al món en què vivim. Un passeig de 4.600 milions d'anys"

Data: Dijous 15 de maig, a les 19h.

Descripció: Segona edició dels Cafès Científics a Sabadell, xerrades informals d'experts de diversos camps de la ciència que plantegen un tema científic d'interès al voltant del qual el públic pot preguntar i opinar, i coorganitzats per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Xerrada a càrrec de Josep Marmi, investigador del Grup de Recerca de Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Més informació.

Neurociència i Educació

Ponència: "Neurociència i educació"

Data: Dijous 15 de maig, a les 19h.

Descripció: En aplicar la neurociència a l’educació, s'intenta desenvolupar estratègies, mètodes i eines que permetin que l’ensenyament i l’aprenentatge estiguin d’acord amb el desenvolupament neurofisiològic de l’individu. Entre els ponents participa Ignacio Morgado, de l'Institut de Neurociències de la UAB. Més informació.

xerrades Ciència 3D

Ciència 3D: "Ciència, diners i política: què està passant?"

Data: Dimecres 28 de maig, a les 12h.

Descripció: La ciència té moltes dimensions, algunes més visibles que d'altres. Aquest cicle de xerrades, organitzat pel CEHIC, presenta quatre mirades sobre la dimensió social de la ciència. L'última és a càrrec de Xavier Roqué, que parlarà sobre la relació actual entre ciència, diners i política i sobre com afecten la pràctica de la ciència i la seva funció social. Més informació.

tardes de ciència: tigres dents de sabre i hienes gegants

Tardes de ciència: Tigres dents de sabre i hienes gegants al Pla de l'Estany

Data: Dissabte 7 de juny, a les 19h.

Descripció: Joan Madurell, investigador de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i expert en les comunitats de grans mamífers de finals del Pleistocè inferior (1,5-0,8 Ma), conduirà aquesta xerrada, que es durà a terme a la Sala d'Actes del Museu Darder de Banyoles. Més informació.

cafès científics Sabadell 2014

"Mirant cristalls amb els ulls d'un sincrotró"

Data: Dijous 12 de juny, a les 19h.

Descripció: Segona edició dels Cafès Científics a Sabadell, xerrades informals d'experts de diversos camps de la ciència que plantegen un tema científic d'interès al voltant del qual el públic pot preguntar i opinar, i coorganitzats per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Xerrada a càrrec de Manel Sabés, doctor en Bioquímica i professor titular de Biofísica a la Facultat de Medicina de la UAB.. Més informació.

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388