La UAB us proposa

Exposiciˇ: "El 1714 i la ciŔncia"

Data: Mes de setembre.

Descripciˇ: Diverses Biblioteques de la UAB presenten una sèrie d'articles, recursos i eines bibliogràfiques que ajuden a conèixer el llegat de la societat de 1714. Entre elles, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, amb la col·laboració del CEHIC, ofereix, entre altres, un recull de llibres sobre la ciència del període de la Il·lustració. Més informació.

ConferŔncia: "La recerca i el descobriment del bosˇ de Higgs"

Data: Dimarts 23 de setembre, a les 20h.

Descripciˇ: L'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix organitza aquesta conferència sobre el descobriment del bosó de Higgs, a càrrec d'Imma Riu (Institut de Física d'Altes Energies). L'acte es durà a terme a la sala de conferències de l'Auditori Casa de Cultura. Més informació.

Ruta: "Barcelona amb ulls de ciŔncia"

Data: Dimecres 24 de setembre, a les 12h.

Descripciˇ: Miquel Carandell (CEHIC-UAB i membre de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica) ens proposa dos itineraris d'història de la ciència per la ciutat de Barcelona. A la segona ruta ens proposa passar una Mercè de ciència i història visitant racons de la ciutat desconeguts i descobrint com ciència, medicina i tecnologia han estat cabdals per entendre el desenvolupament de la ciutat. Més informació.

Xerrada: "Els pins del mˇn"

Data: Dimecres 24 de setembre, a les 20h.

Descripciˇ: El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya organitza aquesta xerrada, que anirà a càrrec de Martí Boada, professor del Departament de Geografia i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB. L'acte es durà a terme a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès. Més informació.

"El cÓncer de mama. Una mirada diferent"

Data: Dijous 25 de setembre, a les 19h.

Descripciˇ: Segona edició dels Cafès Científics a Sabadell, xerrades informals d'experts de diversos camps de la ciència que plantegen un tema científic d'interès al voltant del qual el públic pot preguntar i opinar, i coorganitzats per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Xerrada a càrrec de Melcior Sentís, consultor sènior responsable de l'àmbit de Radiologia Mamària i Ginecològica de la UDIAT, de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Més informació.

ConferŔncia: "El radiotelescopi - ALMA - Xile. La cerca de vida"

Data: Dijous 25 de setembre, a les 20h.

Descripciˇ: ALMA va ser el radiotelescopi més gran i complexe, construït al desert d'Atacama, al nord de Xile. Daniel Fullà (científic de línia al Sincrotró ALBA) va participar en les tasques de construcció, verificació científica i posada en marxa d'aquest projecte, sobre el que parlarà en aquesta conferència, organitzada per l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix. Més informació.

"Sostenibilitat, energia i el sistema financer global..."

Data: Dijous 30 d'octubre, a les 19h.

Descripciˇ: Segona edició dels Cafès Científics a Sabadell, xerrades informals d'experts de diversos camps de la ciència que plantegen un tema científic d'interès al voltant del qual el públic pot preguntar i opinar, i coorganitzats per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Aquesta xerrada, "Sostenibilitat, energia i el sistema financer global. D'una perspectiva global a Som energia i l'acció local", és a càrrec de Jofre Carnicer, biòleg, membre de Som Energia. Més informació.

"La mitigaciˇ del canvi climÓtic des dels municipis..."

Data: Dijous 27 de novembre, a les 19h.

Descripciˇ: Segona edició dels Cafès Científics a Sabadell, xerrades informals d'experts de diversos camps de la ciència que plantegen un tema científic d'interès al voltant del qual el públic pot preguntar i opinar, i coorganitzats per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. La xerrada La mitigació del canvi climàtic des dels municipis: l'urbanisme i la mobilitat com a estratègies transformadores és a càrrec de Maties Serracant, geògraf. Més informació.

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Aut˛noma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388