La UAB us proposa

Exposició: Rellotges de sol

Data: Mesos de juny i juliol.

Descripció: La Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB presenta aquesta exposició per iniciar-nos en la mesura del temps veritable. Els rellotges de sol reuneixen coneixements tan diversos com astronomia, matemàtiques i art. A l'exposició trobareu explicacions sobre els fonaments bàsics dels rellotges de sol, quin temps marquen i com són aquestes hores, així com maquetes de diferents tipus de rellotges de sol. Més informació.

Esposició: "eARTh observation: Un món per ser sensat"

Data: Mesos de juny, juliol i agost.

Descripció: Aquesta exposició proposa un recull d'imatges satèl·lit i aeroportades, captades o processades per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya que intenten cercar, atraure i sorprendre l'espectador amb el punt de vista enfocat en l'art del segle XX, per mitjà de la complicitat entre la pintura i una altra forma parcial de veure i interpretar la realitat: l'Observació de la Terra. Més informació.

Conferència sobre ecologia política (Jon Lee Anderson, biògraf de Che Guevara)

Data: Dimecres 2 de juliol, a les 19h.

Descripció: Jon Lee Anderson, escriptor de plantilla de la revista The New Yorker és un periodista americà especialitzat en l’Amèrica Llatina i en conflictes bèl·lics. A la conferència parlarà de la seva trajectòria i vida com a periodista, emfatitzant quines habilitats i tècniques es requereixen per expressar problemes sociopolítics per la premsa escrita generalista. Acte organitzat per l'ICTA-UAB. Més informació.

Premiere del documental "Il Segreto"

Data: Divendres 4 de juliol, a les 19h.

Descripció: L'ICTA-UAB organitza la projecció d'aquest documental i del debat posterior, que comptarà amb la participació del seu director i d'un dels actors. La pel·lícula dóna seguiment a un grup de nens que es passegen per la ciutat de Nàpols a la cerca d’arbres de Nadal i apilen la seva misteriosa col·lecció en un pati abandonat del barri històric “Quartieri Spagnoli”. Aquesta tradició de tota la vida esdevé també motiu de conflicte, fent destacar la importància de les polítiques ecològiques dels espais urbans. Més informació.

Sessió de divulgació: "Millora genètica animal"

Data: Dijous 10 de juliol, de 9:30 a 10:15.

Descripció: Entre el 9 i l'11 de juliol de 2014 es durà a terme a Barcelona el Biotech Annual Congress, VIII Congrés de la Federació Espanyola de Biotecnòlegs. En aquest marc, el Dr. Armand Sánchez, catedràtic de la UAB les línies d'investigació del qual són la conservació i millora dels recursos genètics animals, i en la genètica molecular aplicada a la veterinària, oferirà aquesta sessió divulgativa. Més informació.

Sessió de divulgació: "Teràpia gènica"

Data: Divendres 11 de juliol, d'11:30 a 12:15.

Descripció: Entre el 9 i l'11 de juliol de 2014 es durà a terme a Barcelona el Biotech Annual Congress, VIII Congrés de la Federació Espanyola de Biotecnòlegs. En aquest marc, la Dra. Fátima Bosch, directora del Centre de Biotecnologia Animal i de Teràpia Gènica (CBATEG), a la UAB, i especialitzada en la teràpia gènica, oferirà aquesta sessió divulgativa. Més informació.

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388