Cercador

Tema

Data

Des del

Fins al

Publicacions

Resultats del 1 al 4 de 121

contratos traducidos portada Traducció i Interpretació

Los contratos traducidos [...]

Autor: Carme Bestué és professora lectora a la Facultat de Traducció i Interpretació i coordinadora del Postgrau de Traducció Jurídica de la UAB. Ha exercit com a advocada especialitzada en temes de dret civil, mercantil i penal i ha treballat com a traductora i intèrpret per a tribunals i cossos de seguretat. Actualment participa en un projecte que es dedica a la investigació en l’àmbit de la localització del dret tecnològic.

Resum: Los contratos traducidos. La traducción de los contratos de licencia de uso de programas de ordenador, fruit de la recerca en l’àmbit fronterer entre les disciplines de la traducció, la localització i el dret, reflexiona també sobre la traducció i implantació en el nostre ordenament jurídic dels models i institucions creades a la cultura jurídica anglosaxona. La traducció és avui en dia creadora de noves formes contractuals en la cultura d’arribada, la qual cosa no és novetat, però ara aquesta traducció es fa de manera gairebé automatitzada i el traductor aporta ben poca cosa en aquesta transferència del coneixement. Aquesta obra aporta coneixements culturals que volen ajudar el traductor a prendre decisions autònomes i reflexionades més enllà del camí trillat de les memòries de traducció.
Els contractes de llicencia d’ús de programari d’ordinador representen un gran volum de feina dintre dels processos de la localització i de la  traducció jurídica. Les propostes i els exemples que es mostren en aquest llibre poden ser emprats en la traducció de molts altres tipus de contractes.

Editorial: Tirant lo Blanch Any d'edició: 2013

Los intereses del futuro Economia

Los intereses del futuro. Economía en un cambio de época

Autor: Joan Cals Güell és catedràtic del Departament d’Economia Aplicada de la UAB, amb un intens i ampli coneixement de política, sociologia i dret. Les seves tres principals especialitats són el turisme, les finances i la política econòmica. Va començar la seva tasca docent el 1970 al Centre d'Estudis Tècnics Turístics de Barcelona i tres anys més tard, va començar a treballar a la UAB.

Resum: La recent catàstrofe econòmica i financera que ens ha tocat viure ha estat el punt de partida d'una sèrie de transformacions que ens endinsen en una nova era del capitalisme, en la qual també s'estan produint canvis en aspectes importants del pensament econòmic. Dirigit als lectors que busquen una guia sobre l'economia i el pensament econòmic a la llum de l'experiència de les crisis recents, aquest llibre ofereix un panorama essencial de l'anàlisi econòmica i les seves tendències, amb el suport necessari dels textos més destacats sobre la matèria, presents en les discussions dels economistes contemporanis.

Editorial: RBA Any d'edició: 2013

conservar aprovechando CREAF Medi ambient i Conservació

Conservar aprovechando. Cómo integrar el cambio global en la gestión de los montes españoles

Autor: Catorze institucions, entre les quals hi ha la UAB i el CREAF, han dut a terme durant cinc anys un macroprojecte de recerca en els sistemes mediterranis anomenat MONTES, l’objectiu del qual ha estat entendre com els canvis del clima, de la composició atmosfèrica, de l’ús del sòl i del règim d’incendis, estan afectant la muntanya mediterrània.

Resum: El motor fonamental del llibre és la modificació de les interaccions entre el canvi global i la muntanya mitjançant la gestió forestal. A la primera part del llibre hi trobem la descripció dels principals factors del canvi global i com detectar-los: canvis en la composició atmosfèrica, canvis climàtics, canvis en els usos del sòl i fragmentació, incendis forestals i introducció d’espècies invasores. A la segona part s’exposen casos d’estudi en què s’apliquen els principis de la gestió basada en la previsió. El llibre està disponible online.

Editorial: CREAF Any d'edició: 2013

publicació raíces cósmicas vida Física

Las raíces cósmicas de la vida

Autor: Josep M. Trigo és astrofísic i treballa a l’Institut de Ciències de l’Espai (CSIC-IEEC), on estudia cometes, asteroides i meteorits per tal d’aprofundir en els processos fisicoquímics esdevinguts a l’origen del sistema solar. Ha publicat llibres de divulgació, articles científics i articles de divulgació, pels quals ha rebut diversos premis.

Resum: És la vida a la Terra un fenomen únic, un accident còsmic? O és més aviat una característica «natural» de l'univers que es produeix en unes condicions determinades, no necessàriament privatives del nostre planeta? Per donar resposta a aquesta pregunta transcendental, els científics dirigeixen la seva atenció als cometes i als meteorits, que contenen informació preciosa sobre la composició general de l'univers i sobre la química del carboni, base de la vida tal com la coneixem. A partir d'un meticulós treball científic, Josep Maria Trigo -implicat en la recuperació i anàlisi dels dos últims meteorits caiguts a Espanya- presenta una exposició clara i actualitzada de la sorprenent quantitat d'informació que una roca extraterrestre pot aportar sobre els orígens de la vida.

Editorial: Servei de Publicacions de la UAB Any d'edició: 2013

Resultats del 1 al 4 de 121

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388