Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

La revista Muy Interesante atorga el Premi Dones Científiques a Victoria Reyes-García

16 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Victoria Reyes-García, antropòloga i investigadora de l'ICTA-UAB, ha estat reconeguda amb el Premi Dones Científiques a la categoria d'Antropologia per la revista Muy Interesante.

VICTORIA REYES GARCIA ICTA_UAB

Aquest guardó, ja en la tercera edició, reconeix i recolza la tasca dels investigadors que dediquen part del seu esforç a la divulgació i la difusió de la ciència per millorar la cultura científica a la societat. 

Muy Interesante lliurarà aquest Premi Dones Científiques en una cerimònia en el transcurs de l'esdeveniment Science Fest que tindrà lloc el proper dissabte 18 de novembre, a Madrid, en què es reconeixerà totes les premiades “el seu talent i innovació al món de la Ciència”. 

Victoria Reyes-García és professora de recerca ICREA a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). La seva investigació se centra en la rellevància del coneixement indígena i local per entendre i afrontar les crisis ambiental i climàtica. Va viure entre els tsimane', una població indígena de l'Amazònia boliviana des del 1999 fins al 2004 i ha realitzat treball de camp a Espanya, Índia, Mèxic, Camerun, Indonèsia i Senegal. Reyes-García és membre del Laboratori d'Anàlisi de Sistemes Socioecològics a la Globalització (LASEG), un grup de recerca que analitza els impactes del canvi global en els sistemes socioecològics. 

És coautora de més de 250 articles a revistes indexades, ha coeditat tres llibres, i ha dirigit 20 tesis doctorals. La seva investigació ha estat finançada pel Consell Europeu de Ciència en dues ocasions: per estudiar les relacions entre la diversitat biològica i cultural utilitzant un enfocament transcultural (ERC-Starting) i per estudiar la contribució del coneixement indígena i local a la investigació sobre els impactes del canvi climàtic (ERC-Consolidator). Ha contribuït a diversos informes dirigits als prenedors de decisions, incloent-hi l'Informe Global i l'informe de Canvi Transformador de l'IPBES, l'informe conjunt de l'IPBES-IPCC i la Xarxa per a la Terra de la UNESCO. 

El 2020 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, atorgada per la Generalitat de Catalunya. El 2021, va ser escollida membre internacional de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i el 2022 membre de l'Acadèmia d'Agricultura Francesa. 

Dins de