Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

Concessió del primer projecte competitiu I+D+I del l’Institut als investigadors Lluis Capdevila i Eva Parado

15 juny 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els Drs. Lluis Capdevila i Eva Parrado, membres de l’Institut i del grup consolidat de recerca Estil de Vida, Esport i Salut (2017 SGR 1701), seran els investigadors principals del projecte I+D+I  coordinat de quatre anys del Ministeri de Ciència i Innovació sobre Avaluació Ecològica Momentània (EMA) en l’esforç i recuperació d’atletes i practicants.

Retos Colaboración 2019 I+D+I

La coordinació del projecte Mètodes no invasius, algoritmes i eines per a l’Avaluació Ecològica Momentània (EMA) del procés d’esforç/recuperació en atletes i practicants d’activitat física serà assumida per la UAB. El projecte es durà a terme durant el període 2020-2024 i comptarà amb dos subprojectes que s’implementaran des de la UAB i la UPC. Aquest ha estat un dels 158 projectes que finançarà l’Agència Estatal d’Investigació en la convocatòria «Retos Colaboración 2019» en el marco del Pla Estatal d’Investigació Científica i Técnica i d’Innovació 2017-2020,

L’equip del subprojecte liderat pels investigadors de la UPC, Drs. Juan Ramos Castro i Miguel A. García González, investigarà sobre els mètodes discrets per controlar el procés d’esforç/recuperació basat en l’anàlisi de qualitat del son i la estimació del saldo de càrrega externa i interna. Per la seva banda, en el subprojecte liderat des de la UAB es treballarà sobre les estratègies basades en EMA per millorar la recuperació de l’esforç i el benestar dels atletes i de la població en general utilitzant la tecnologia mHealth.

El projecte s’emmarca en la línia de treball del grup consolidat de recerca Estil de Vida, Esport i Salut (2017 SGR 1701). El grup va ser creat l’any 2005 i és coordinat pel Dr. Lluis Capdevila. L’objectiu general és desenvolupar i aplicar marcadors d’estil de vida saludable en diferents poblacions diana: esportistes, nens en edat escolar, gent gran, pacients hospitalaris com els malalts de fatiga crònica, i també en models animals. Es desenvolupen estratègies per a la promoció de la salut a partir de l’estudi interdisciplinari de la incidència en la salut d’estils de vida tals com la pràctica regular de exercici físic, el comportament alimentari i el control de l’estrès.

Dins de