La Ciència i l'Art convergeixen a 'A=A, B=B': Una Exposició en Col·laboració amb la UAB a la Fundació Tàpies

Imatge pissarra

La Fundació Tàpies presenta l'exposició "A=A, B=B", una fusió única de ciència i art que pren com a punt de partida el llibre "La nueva visión del mundo" (1954). Comissionada pel professor associat del departament de física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Vidal, aquesta exhibició explora la vigència de les xerrades de Sankt Gallen dels anys 50 i les connecta amb l'actualitat. Alguns estudiants de la Facultat participen a aquesta experiència. 

15/01/2024

"A=A, B=B" és una proposta que reflecteix l'interès de l'artista Antoni Tàpies pel llibre mencionat, situant les seves reflexions en el context actual. Des del 13 de desembre de 2023 fins al 3 de març de 2024, l'exposició exhibeix obres d'artistes com Daniel Bejar, Jorge Carrión, Agathe Casals, Lúa Coderch, Violeta Mayoral, Mariona Moncunill, Tanit Plana, Nimesh Ramesh Chahare, Irene Solà, Irena Visa, Ian Waelder, John Baldessari i el mateix Antoni Tàpies. 

El 18 de gener a les 18:00, la part "B=B" de l'esdeveniment entra en escena amb la participació de quatre estudiants de física de la UAB: Zaira Amilburu, Emma Bertrán, Adrià Calm i Francesc Puchal. Aquesta sessió interactiva, a mig camí entre un laboratori forense i una llibreta de laboratori expandida, oferirà una anàlisi científica detallada de les peces exposades. 

Per apropar aquest espai al públic, està prevista una conversa informal entre els artistes Violeta Mayoral i Nimesh Chahare, així com els estudiants i el comissari Pep Vidal. Exploraran els casos d'estudi generats a partir de les obres exposades i discutiran la intersecció entre ciència i art. Aquesta activitat, que se celebra en el marc de l'Any Tàpies, destaca la importància de la col·laboració entre la UAB i la Fundació Tàpies en l'àmbit de la ciència i l'art. 

"A=A, B=B" ofereix una oportunitat única per explorar la convergència entre la ciència i l'art.  Aquesta exposició representa una experiència enriquidora que no només reflecteix la història, sinó que també la connecta amb el present i el futur de la creació artística i científica.