Viu a la UAB

Trobada Anual Alumni

Més de 100 persones van assistir a la Trobada Alumni de la Universitat Autònoma de Barcelona el divendres 20 de juny. El programa Alumni va néixer fa tot just un any amb l’objectiu de crear una gran xarxa d’exalumnat de la UAB per tal d’estimular uns lligams forts entre la societat i la universitat, i acompanyar l’alumnat en la seva inserció laboral i la formació continuada, així com organitzar trobades de promocions. En aquest primer període, la primera gran meta és configurar una xarxa sòlida i ben definida. 

L’acte va començar a les 6 de la tarda amb una visita guiada amb autobús pel Campus, on les persones assistents, de diferents titulacions i edats, van poder veure els canvis de la Universitat, les noves instal·lacions, facultats, les millores i els reptes de futur. La primera parada va tenir lloc a les columnes de la UAB per a fer una fotografia conjunta, i la darrera,  a la plaça cívica, construïda l’any 1996, un espai que moltes de les persones desconeixien.

A les vuit de la tarda començava l’acte institucional a l’Hotel Campus amb unes paraules de Ferran Sancho, actual rector de la UAB, i de fet, el primer rector de la Universitat que és també alumni de la UAB. Sancho va demanar la complicitat de tothom per aconseguir un programa Alumni exitós: “La xarxa Alumni vol ser una eina al vostre abast, un lligam amb la universitat. Els alumni sou els millors ambaixadors de la UAB al món”, va afirmar.

Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucional i Territori de la UAB, i responsable del projecte Alumni, va presentar als dos ponents de la xerrada, la periodista Mònica Terribas i el científic Miquel Osset. El debat ‘Impacte social de la recerca. Com es comunica?’ va girar entorn a les rutines dels mitjans de comunicació i les necessitats de la recerca i d’una bona política de comunicació per arribar a la societat: “El que més ens preocupa és comunicar bé. En l’àmbit de la biomedicina sovint es creen massa expectatives, es donen missatges excessivament esperançadors”, va dir Miquel Osset. 

Finalment, els assistents a la trobada es van traslladar a la Torre Vila-Puig, seu de la Xarxa Alumni, on va tenir lloc una vetllada amb música i va esdevenir un espai distès per conversar.

Podeu veure més fotografies de la Trobada (aquí).