Programa Sant Jordi 2018

santjordi18DCPrograma de Sant Jordi a l'Autònoma 2018
No us ho perdeu! 


#SantJordiUAB
23 d’abril, de 12h a 16h
 
Concurs d’Instagram. Fes fotos durant la Fira que captin les formes de viure Sant Jordi a la UAB, penja-les a l'Instagram @comunitatUAB i participaràs al nostre concurs! Les cinc imatges més populars guanyaran un joc de lents que inclou un filtre fisheye! Aquí trobaràs les bases del concurs.

Llibres lliures. Al voltant de la plaça Cívica trobareu llibres lliures, us animeu a recuperar-los? Trobareu el mapa amb les ubicacions al Centre de Recursos per a Col·lectius que us ajudarà a localitzar els llibres lliures. Que comenci l’aventura de llegir!

#SofaBollo. Apropeu-vos al #SofaBollo, un racó de lectura per commemorar el 26 d'abril, Dia de la visibilitat lèsbica, on trobareu autores com Monique Witty, Adrianne Rich o Itziar Ziga.

Dinar contra el malbaratament alimentari. Repartiment gratuït d'àpats per a conscienciar la comunitat universitària contra el malbaratament alimentari i per l'aprofitament d'aliments peribles. A canvi, es convida els assistents a fer una aportació voluntària o a dur aliments aptes per a ser repartits al Banc d'Aliments.

 
Atura’t i llegeix. Servei de Biblioteques de la UAB.
Durant la setmana del 23  fins el 27 d’abril, trobaràs a cada Biblioteca un punt de lectura amb recomanacions per llegir. Vine a la biblioteca a llegir, fes-te una foto en el punt de lectura i penja-la a Instagram amb el hashtag #aturatillegeixbibUAB. Etiqueta'ns (@biblioteques_uab) i segueix-nos. Fes constar en la descripció el teu nom. La fotografia guanyadora serà la que rebi més M’agrada. El premi: un lot de llibres de novetats de Sant Jordi.

Espai escènic, Plaça Cívica

12:30h  Actuació grup Red Carpet Room (cançó d'autor) del concurs Autònoma Actua, a càrrec de Cultura en Viu.
13:15h  Lliurament de premis del Concurs de Fotografies d’Intercanvi, a càrrec de la unitat de Dinamització Comunitària.
13:30h  Actuacions de Aula de Dansa de la UAB, a càrrec de Cultura en Viu
Coreografia del Taller d'iniciació a la dansa contemporània, direcció de David Nóvoa.
Coreografia del Taller de dansa contemporània –nivell mig-, direcció de Laia Santanach
13:50h "Vaivé" duet professional de dansa, a càrrec de Laia Santanach i Miquel Barcelona.
14.10h  Pujada de pilars de la Colla Castellera Ganàpies.
14:40h  Actuació i classe oberta de Swing, a càrrec del col·lectiu d’estudiants Swing UAB.
15:25h  Lliurament de premis del concurs de relats eròtics i lectura dels relats guanyadors, a càrrec de la Fundació Autònoma Solidària.
 
Fira de #Sant JordiUAB, Plaça Cívica. De 12h a 16h

Fira de Sant Jordi amb la participació de:
 
Centaures de l’Autònoma, La Trivial, Joventut Comunista de Catalunya, AVAFES Barcelona, El Atelier de la UAB, Associació GATS Campus, AEGEE Barcelona, Associació Interuniversitària de Criminologia, AIESEC Bellaterra, Gamers UAB, Lofantástico, Grups Bíblics Universitaris, CampusRom – Xarxa Universitària Gitana de Catalunya, Grup d'Argumentació i Debat, Swing UAB, Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia, Associació d’Estudiants Progressistes, Club de Rol de la UAB, Consell d’Estudiants d’Enginyeria, Assemblea Ecologista, Servei de Llengües, Unitat de Dinamització Comunitària, Cultura en Viu, Observatori per a la Igualtat i Fundació Autònoma Solidària. 
 
Recicla CulturaTens llibres que ja no llegeixes en bon estat? Tens ganes de llegir novetats a un preu ben assequible? Des de la Fundació Autònoma Solidària col·laborem amb la Fundació Servei Solidari animant a tothom a portar llibres a la nostra oficina i a venir a comprar-ne el dia de Sant Jordi. El preu de venda serà lliure i els diners recollits es destinaran íntegrament al finançament de beques d’alfabetització i acollida sociolingüística per a persones nouvingudes, a càrrec de la Fundació Autònoma Solidària.
 
Quin era el nom de la princesa?. Recordeu com es diu la princesa de la llegenda més coneguda de Catalunya? Provablement no, ja que tots els aspectes de la societat invisibilitzen les dones, de ficció o reals. Aquesta activitat us permetrà jugar al trivial feminista de Sangre fucsiaFeminismos Reunidos” amb el que a través del joc us podreu divertir i aprendre. A més qui guanyi la partida obtindrà un samarreta del Observatori!, a càrrec de l’Observatori per a la Igualtat.

Recomana un llibre. Recomana el teu llibre preferit per aquest Sant Jordi. Indica títol, l’autor/a i un petit resum el teu fragment preferit (pots fer-ho en la teva llengua o en una altra). Activitat adreçada especialment per l’intercanvi de recomanacions entre estudiants locals i internacionals, a càrrec de la unitat de Dinamització Comunitària.

Salut, sexualitat i erotisme. Acosta't a l'exposició del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària que tracta sobre dones, poesia, mites de l'amor romàntic i el patriarcat, i on s'exposaran alguns relats de l'edició 2018 del Concurs de Relats Eròtics. Aconsegueix també kits del plaer amb lubricants i preservatius variats! 

Amb veu de dona, posant a prova el vostre nivell de coneixement sobre les dones que han marcat la literatura i la teoria feminista. Veniu i aconseguireu un fantàstic punt de llibre a favor de l’amor lliure i les relacions igualitàries i coneix la campanya Si és tòxic, no és amor!, a càrrec de l’Observatori per a la Igualtat
 
#Comdiuquesón. Us esperem a la paradeta que el Servei de Llengües tindrem el dia 23 d’abril a la plaça Cívica per jugar amb nosaltres i demostrar els vostres coneixements culturals. Els alemanys són puntuals? Els italians mengen pasta per esmorzar, dinar i sopar? Portugal és un país desconegut per als catalans? I els francesos, com els definiríeu?, a càrrec del Servei de Llengües.

Comparteix poesia. Escriu o tria una poesia i vine a compartir-la amb la resta d’estudiants. Entre les 14h 15h llegirem les poesies tots junts. Les pots fer o portar en la llengua que prefereixis, a càrrec de la unitat de Dinamització Comunitària.

Taller de dittos i photocall, apreneu a fer els vostres propis dittos amb l'Atelier de la UAB! Després, podreu fer-vos una foto amb ells al photocall, a càrrec del col·lectiu d’estudiants Atelier.

Literatura fantàstica i Sant Jordi. Viu Sant Jordi fantàsticament!, participeu en el trivial literari, del "pasapalabra monstruoso", del cadàver exquisit i d'un sorteig per escollir la frase, a càrrec del col·lectiu d’estudiants LoFantastico.

El “cubo”. L'Assemblea de veganes vol demostrar d’una forma pacífica als membres de la Comunitat universitària de la UAB, la realitat que hi ha darrere del consum i l’explotació animal, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de respectar tots els éssers vius del planeta.
 
Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats, primera planta de l’edifici de l’Autoservei.
 
Karaoke de música koreana. Ets més de "queipop" o de "capop"? Espera, que no saps què és el K-pop? Descobreix la moda de la música pop sud-coreana al nostre karaoke. També hi trobaràs k-rock i k-hiphop, a càrrec del col·lectiu d’estudiants Korean Club.
 
Davant del Centre de Recursos per a Col·lectius

Euro - Duybattle (a partir de les 14h). El Duyball és un esport que consisteix en una competició respiratòria entre dos jugadors. Els participants han de bufar una pilota de tenis taula, aquell que mogui la pilota amb més força i més ràpid, guanya! Accepteu el repte?
 
Pista de bàdminton a l'aire lliure. Vine a jugar a bàdminton! Heu jugat mai a bàdminton? Si la resposta és no, no us amoïneu, durant la diada de Sant Jordi hi haurà una pista de bàdminton amb un tècnic, que us explicarà tot el que necessiteu saber per iniciar-vos en l'esport.
 
Sala Cinema, edifici Àgora, Plaça Cívica
 
13h Com diu que són els francesos, els italians, els alemanys i els portuguesos?
Sessió de projecció de quatre vídeos produïts pel Servei de Llengües que donen a conèixer i fan repensar críticament els estereotips que habitualment s'associen als territoris i als parlants de les llengües italiana, alemanya, francesa i portuguesa.