Thinking Brass

Imatge pàgina Thinking Brass

Thinking Brass
Finalistes del Concurs Internacional Paper de Música de Capellades

El dia 14 de març tindrem l'oportunitat d'escoltar, a les 16h i a les 17.30h, els concerts de curta durada del quintet de vent-metall guanyador del Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, els Thinking Brass.

L'agrupació es va formar l'octubre de l'any 2016, i està composta per 5 músics valencians, alumnes de Grau Superior als conservatoris de Múrcia i Alacant. Els membres són els trompetistes Manuel Latorre i Eliecer Caro, el trompista Miguel Ángel Martínez, el trombonista David Andreu i el tuba José Manuel López. Tots ells són membres d'agrupacions de primer nivell, com la Gustav Mahler Jugendorchester, l'Orquesta Sinfónica RTVE, i han treballat amb directors de prestigi, entre els quals hi ha Zubin Mehta i Valery Gergiev. Thinking Brass és una iniciativa que sorgeix de la passió per la música d'aquests, i de la seva inquietud per difondre la música per a quintet de metall. És per això que procuren abraçar tots els estils possibles, des de la música del barroc fins la contemporània.

Han rebut el segon premi al Concurs Nacional de Quintets de Metall d'Ondara (Alacant) i van ser finalistes del 28è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades. El juliol passat van participar al Ticino Musica Festival a Lugano, on van fer 4 concerts.

Durant el concert sentirem peces d'èpoques i estils molt variats. Interpretaran Canzona nº2 de G. Gabrielli (Venècia, 1554/7-1612), Für Elisa de L. V. Beethoven (Bonn, 1770 – Viena 1827), Nessun Dorma de G. Puccini (Lucca, 1858 – Brussel·les, 1924), Vals Peruano i Rag Time d’E. Crespo (Montevideo, 1941), Killer Tango de S. Kompanek, Rocking Out  i Blue de Mnozil Brass (1992) i Brass Romance, arranjament de Bad Romance de Lady Gaga (1986).

Col·labora: Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal

 

Dimecres 14 de març a les 16.00h i a les 17.30h
Sala Teatre de la UAB