Cicle de cinema sobre Gènere, Migracions i Refugi


Del 19 de febrer al 30 de març de 2020
Organitza: FAS Fundació Autònoma Solidària

 


Dimecres 19 de febrer, a les 12.00 h
Cuidar entre terres: qui sosté la vida quan les dones migren?
Camila Esquerra, investigadora colombiana, mostra que el suposat desenvolupament dels països del Nord global ha estat a costa de l’explotació de les seves dones i en especial per la sobreexplotació de les dones migrants.

El documental tracta a través de diferents testimonis com canvia la vida d’una comunitat en el moment en què hi ha un desplaçament migratori de les dones que s’encarregaven de les cures en les seves llars.

País: Colòmbia, El Salvador, Catalunya / Duració: 48 minuts / Gènere: documental / Idioma: castellà.
Dilluns 16 de març, a les 12.00 h
Fugir per estimar i ser
El documental recull la criminalització que pateixen moltes persones LGBTI del Marroc que demanen protecció internacional a l’Estat espanyol i s’enfronten a un sistema d’asil ple d’obstacles i impediments.

País: Marroc, Catalunya / Duració: 33 minuts / Gènere: documental / Idioma: català, castellà i àrab.
Dilluns 30 de març, a les 16.00 h
Les llavors, de Berta Cáceres
L'ambientalista i defensora dels drets humans hondurenya Berta Cáceres va ser assassinada el 2016. Al voltant de la seva mort s'evidencia una gran trama d'interessos del projecte empresarial i financer que participa en el projecte hidroelèctric d'Agua Zarca (des de grans bancs de desenvolupament llatinoamericans i europeus).
Però l'assassinat de Berta Cáceres també ha generat una gran xarxa de complicitats entre moviments socials centreamericans i europeus, per exigir justícia.

País: Hondures / Duració: 45 minuts / Gènere: documental / Idioma: castellà.