Cicle de cinema, economia i empresa

Cicle cinema, economia i empresa web

Cicle de cinema, economia i empresa
Organitza: Facultat d'Economia i Empresa

Dilluns 8 d’octubre, a les 14.00h
Margin Call (2011), de J.C. Chandor - La crisi financera
Crònica de la vida de vuit treballadors d’un poderós banc d’inversió durant les 24 hores prèvies a l’inici de la crisi financera de 2008. Quan Peter Sullivan, un analista principiant, revela dades que podrien conduir a la fallida de l’empresa, es desencadenen un conjunt de mesures moralment qüestionables per tal de salvar els interessos del banc i els seus directius, tot i saber el que provocarà.

País: Estats Units / Durada: 109 minuts / Gènere: Drama / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Dilluns 22 d’octubre, a les 14.00h
Moneyball (2011), de Bennett Miller - Models estadístics i gestió empresarial
Al 2001, Billy Beane, director general dels Atlètics d’Oakland (beisbol), es va fer famós per aconseguir grans èxits gràcies al mètode “Moneyball”, programa que consisteix en construir un equip competitiu amb menys recursos econòmics que la majoria dels equips de les Grans Lligues i mitjançant mètodes estadístics per ordinador per coordinar els jugadors.

País: Estats Units / Durada: 133 minuts / Gènere: Drama / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Dilluns 29 d’octubre, a les 15.00h
La batalla de los sexos (Battle of the Sexes, 2017), de Jonathan Dayton i Valerie Faris - La bretxa salarial de gènere
El partit de 1973 entre l’ex-tenista professional, de 55 anys, Bobby Riggs, i la seva oponent de 29 anys, la carismàtica tenista Billie Jean King, es va fer famós sota el nom de “La batalla de los sexos”. Riggs va criticar el joc femení afirmant que cap dona podria guanyar-lo i va apostar 100.000 dòlars contra Jean, en el que es va convertir en l’esdeveniment esportiu de l’any als Estats Units.

País: Estats Units / Durada: 121 minuts / Gènere: Drama / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Dilluns 5 de novembre, a les 14.00h
Freakonomics (2010), de Morgan Spurlock, Alex Gibney, Heidi Ewing, Seth Gordon, Rachel Grady i Eugene Jarecki - Economia del comportamentAdaptació del popular llibre homònim escrit el 2005 per Steven Levitt i el periodista Stephen Dubner, que explica divertits apunts econòmics relacionats amb la vida quotidiana. Als any 90, a Nova York, l’índex de delinqüència va disminuir de forma sobtada. L’economista Steven Levitt demostrà que, rere la legalització de l’avortament, va disminuir la natalitat en un entorn marginal i això va tenir efectes en l’índex de delinqüència en els anys posteriors. El documental tracta investigacions estadístiques i les interpretacions per part dels economistes.

País: Estats Units / Durada: 93 minuts / Gènere: Documental / Idioma: Anglès subtitulat al castellà