Cicle "Històries del cinema: més enllà de la frontera"

Imatge Cicle Històries del cinema

Del 27 d'octubre de 2017 al 19 de gener de 2018
Organitza: Facultat de Ciències de la Comunicació
 
Divendres 27 d'octubre, a les 12.00h
El caballo de hierro (The Iron Horse), de John Ford (1924)


Resultat d'imatges de el caballo de hierro 1924

Després que el president Abraham Lincoln hagi autoritzat la construcció d'un enllaç entre les línies ferroviàries de la Union Pacific i la Central Pacific, un contractista i un topògraf emprenen un viatge amb l'objectiu de traçar la ruta més convenient per unir-les. Tot i que aconsegueixen localitzar una via que permetria l'establiment d'una connexió molt més ràpida del que s'havia esperat, el risc que els nadius ataquin els treballadors amenaça amb la ruïna del projecte.

País: Estats Units / Durada: 133 minuts / Gènere: Western / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 3 de novembre, a les 12.00h
La quimera del oro (The Gold Rush), de Charles Chaplin (1925)


Resultat d'imatges de the gold rush 1925

Durant la Febre de l'Or, uns cercadors d'or esperen fer fortuna viatjant a Chilkoot Pass, una gran muntanya de condicions dures i perilloses. Big Jim, un d'ells, acaba de descobrir una reserva oculta inmensa d'or en el seu tros de terra. Quan es desferma una tempesta de neu, un cercador solitari es perd en la mateixa tempesta. Junts hauran de lluitar pel territori. Mentre passen aventures, el solitari trobarà l'amor de la seva vida.

País: Estats Units / Durada: 95 minuts / Gènere: Comèdia dramàtica / Idioma: Cinema mud

Divendres 17 de novembre, a les 12.00h
Murieron con las botas puestas (They Died with their Boots On), de Raoul Walsh (1941)


Resultat d'imatges de murieron con las botas puestas

Narració ficcional de la vida de George Custer, des de la seva arribada a West Point l'any 1857 fins la seva mort a la batalla de Little Big Horn el 1876. Coneixem la seva vida a l'Acadèmia Militar on, tot i la seva poca disciplina, es fa fort i coneix a persones que tindran una gran importància. Més endavant participarà en la Guerra Civil, i després d'aquesta, la manera com esdevé comandant de cavalleria, càrrec que el durà al seu desenllaç final.

País: Estats Units / Durada: 138 minuts / Gènere: Western bèl·lic / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 24 de novembre, a les 12.00h
Centauros del desierto (The Searchers), de John Ford (1956)


Resultat d'imatges de the searchers 1956

Ethan Edwars, antic soldat confederat de les Guerres Índies, descobreix que els Comanxes han assassinat la seva família i segrestat la seva neboda. Davant d'aquesta situació jura que rescatarà a la noia i matarà tots els indis que han comès aquests actes. Per fer-ho viatjarà durant cinc anys fins a trobar la noia.

País: Estats Units / Durada: 119 minuts / Gènere: Western / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 1 de desembre, a les 12.00h
El hombre que mató a Liberty Valance (The Man Who Shot Liberty Valance), de John Ford (1962)


Resultat d'imatges de el hombre que mató a liberty valance

Després de tornar de l'enterrament del seu vell amic, Tom Doniphon, Ransom Stoddard, senador del Congrés dels Estats Units, explica a un periodista perquè ha emprès aquell viatge. La història comença molts anys enrere, quan Ransom, un jove advocat que anava a Shinbone, un poble de l'Oest, per exercir la seva vocació i fer prevaldre la llei. Poc abans d'arribar al poble però, va ser atracat i agredit amb violència pel temur delinqüent Liberty Valance.

País: Estats Units / Durada: 119 minuts / Gènere: Western / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 15 de desembre, a les 12.00h 
El bueno, el feo y el malo (Il buono, il brutto, il cattivo), de Sergio Leone (1966)


Resultat d'imatges de el bueno el feo y el malo

Durant la Guerra Civil Nord-Americana, tres caçadors de recompenses busquen un tresor que cap d'ells pot trobar sense l'ajuda dels dos restants. Blondie (Il Buono) és un pistoler professional que intenta guanyar alguns diners. Angel Eyes (Il Brutto) és un assassí a sou que sempre es compromet amb les tasques i les duu a terme, sempre que el paguin per fer-ho. Finalment, Tuco (Il Cattivo) és un fugitiu en cerca i captura que procura amagar-se de la llei. Tots ells col·laboren per aconseguir un botí.

País: Itàlia / Durada: 161 minuts / Gènere: Spaghetti Western / Idioma: Italià subtitulat al castellà

Divendres 12 de gener, a les 12.00h 
Grupo salvaje (The Wild Bunch), de Sam Peckinpah (1969)


Resultat d'imatges de the wild bunch 1969

L'any 1913 el tradicional Oest Americà està morint. Entre els seus habitants hi ha el grup de fugitius coneguts com "The Wild Bunch". Després d'un intent fallit d'atracar un banc, la colla se'n va a Mèxic per dur a terme una última tasca. Veient que tan l'època com les seves vides van a la deriva, acaben la feina amb una última batalla violenta contra els seus enemics, enmig d'un poblet mexicà governat per un general sense escrúpols.

País: Estats Units / Durada: 145 minuts / Gènere: Western / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 19 de gener, a les 12.00h 
Los siete magníficos (The Magnificent Seven), d'Antoine Fuqua (2016)


Resultat d'imatges de the magnificent seven 2016

Els habitants de Rose Creek viuen atemorits sota el control de l'industrial Barholomew Bogue, que pretén que es venguin les seves terres per un preu irrisori i els tracta amb violència. Per desfer-se de la seva amenaça, decideixen contractar set foragitats. No obstant, aviat s'adonaran que tots ells estan lluitant per quelcom més que els diners.

País: Estats Units / Durada: 132 minuts / Gènere: Western / Idioma: Anglès subtitulat al castellà