Concert 50 anys de la UAB

Imatge 50 anys web

CONCERT 50 ANYS DE LA UAB
Les Quatre Estacions (Antonio Vivaldi)
El Secret de les Coses (Marc Timón)

Cor i Orquestra de la UAB
Orquestra Sinfònica del Vallès
 
El dijous  3 de maig es durà a terme la celebració dels 50 anys de la UAB amb un concert molt especial. Per començar, l’Orquestra Simfònica del Vallès, agrupació que comparteix els seus inicis amb l’antiga Orquestra de la UAB, interpretarà Les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi (Venècia, 1678 – Viena, 1741). En els seus orígens, aquesta obra tan popular avui en dia, va despertar polèmica entre els crítics i el públic, ja que va ser escrita en una època en què la música descriptiva es veia com a inferior i regressiva. Amb aquesta composició, Vivaldi va demostrar que podia ser sofisticada, intricada i virtuosística, i per tant, que podia ser presa seriosament. 
 
Marta Cardona es posarà al capdavant de la formació: actuarà com a solista i directora a la vegada. Cardona es graduà amb les màximes qualificacions i el premi d’honor del Conservatori Superior de Música del Liceu i ha estudiat a nombrosos centres de prestigi d’Europa. Ha fet enregistraments per Àsia i Amèrica, i actualment és membre de la Nederlands Kammerorkest. 
 
Seguidament, el Cor i l’Orquestra de la UAB, dirigits per Poire Vallvé i Jesús Badia, juntament amb membres de l’Orquestra Simfònica del Vallès, oferiran l’estrena absoluta d’El Secret de les Coses. Es tracta d’una cantata inèdita que compositor català Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980) ha escrit especialment per l’ocasió. L’obra narra el viatge que emprèn Violeta, una nena amb una curiositat extraordinària, per descobrir el secret de tot allò que l’envolta. 
 
Timón estudià Periodisme a la UAB, però encaminà la seva carrera professional cap a la música després de llicenciar-se. Estudià composició a l’ESMUC i actualment és intèrpret, director i compositor. Resideix a Los Angeles on escriu, majoritàriament, bandes sonores. Ell mateix dirigirà l’obra.

Podeu consultar aquí el programa de mà.
 
El concert començarà a les vuit del vespre. Les entrades són gratuïtes, i les podreu reservar a través de qualsevol dels següents enllaços:
 
 
Dijous 3 de maig, a les 20.00h
Teatre de la Faràndula
Carrer de la República, 33, Sabadell
Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la sala amb reserva prèvia.