Universitat Autònoma de Barcelona >Videos de la uab >Videos de la uab

  6è Concurs Planter de Sondeigs i Experiments 2015

 

 • Lliurament de premis del 9è Planter de Sondeigs i Experiments

  Lliurament de premis per treballs d’estadística presentats per grups d’estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius, durant el curs 2017-2018. El concurs que neix de la col·laboració entre la Facultat de Matemàtiques i Estadística (UPC), la Facultat de Ciències (UAB) i la Facultat d'Economia i Empresa (UB) té com a objectiu despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com en ciències socials. 

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Juny 2018
  Durada: 1:23:42 
  Mida: 975 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dia Internacional de les Dones Treballadores

  Jornada institucional per conmemorar el Dia Internacional de les Dones Treballadores, acte emmarcat en el 50è aniversari de la UAB. Enguany s'ha retut homenatge a Montserrat Solsona, doctora en Geografia Humana, professora del Departament de Geografia i investigadora associada del Centre d'Estudis Demogràfics. L’acte ha finalitzat amb la conferència “¿Existe lo que no se registra y contabiliza? Género y producción estadística” a càrrec de la professora Lina Gálvez, catedràtica del Departament d’Economia, Mètodes Quantitatius i Història Econòmica.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Març 2018
  Durada: 1:57:25 
  Mida: 963 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Lliçó inaugural del curs acadèmic 2017-18 dels graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada

  El dimecres 11 d'octubre de 2017 el Dr. Xavier Xarles va impartir la lliçó inaugural del curs acadèmic 2017-18 dels graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada que portava per títol Desvelant els primers.

   
  Els nombres primers tenen la fama de ser misteriosos i difícils de trobar. Us mostrarem que aquesta fama no es correspon a la realitat: és molt fàcil trobar nombres primers molt grans i coneixem molt bé com estan distribuïts. Us explicarem també algun teorema recent i les curioses circumstàncies de la seva demostració.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Octubre 2017
  Durada: 01:18:00 
  Mida: 686 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Lliçó inaugural del curs 2016/2017 dels Graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada

  El dimecres dia 6 d'octubre de 2016 el Dr. Juan Ramón Gonzáles va impartir la Llicó Inaugural dels Graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada del curs 2016-2017 que portava per títol "Matemáticas y Estadística en el Futuro de la Medicina Personalizada".

  La medicina personalitzada és un dels grans reptes de la nostra societat i té com a últim objectiu l'adaptació de l'assistència sanitària segons la composició genètica de cada persona. No obstant això, els nostres gens no sempre són capaços d'explicar perquè certs individus responen millor a un tractament o sofreixen una malaltia a una edat anterior a l'esperada. Actualment no només som capaços de mesurar el genoma complet d'un individu sinó que també podem obtenir informació d'altres factors que quantifiquen, per exemple, com s'expressen els nostres gens o quins canvis s'han produït en el nostre genoma per l'exposició a factors ambientals. L'estudi detallat de totes aquestes fonts d'informació, així com els mesuraments biomèdics que podem realitzar de forma rutinària per a qualsevol individu mitjançant les noves tecnologies, ens permeten crear models predictius que poden ser utilitzats per predir la probabilitat de desenvolupar una malaltia, respondre a un fàrmac o conèixer el temps fins que un pacient determinat tornarà a recaure. En aquesta xerrada, il·lustrarem com les matemàtiques i l'estadística són essencials per determinar aquests models predictius, i el que és més important, com resultaran crucials per poder analitzar i extreure la informació necessària de la quantitat enorme de dades que s'estan generant en l'actualitat en l'àmbit biomèdic. Es mostrarà com el futur de professionals d'aquestes branques de la ciència tenen i tindran un paper bàsic en alguns dels grans projectes que s'estan duent a terme a nivell internacional, com per exemple el projecte dels 100.000 Genomes Humans.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Octubre 2016
  Durada: 00:57:58 
  Mida: 538 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Lliçó inaugural dels graus de Matemàtiques i Estadística Aplicada 2015

  La Dra. Natàlia Castellana va impartir la lliçó inaugural "Hi havia una vegada un punt fix"

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Octubre 2015
  Durada: 01:35:18 
  Mida: 816 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • 6è Concurs Planter de Sondeigs i Experiments 2015

  Acte de lliurament de premis. El concurs Planter  de Sondeigs i Experiments té dos objectius principals:
  fomentar l'interès dels estudiants per l'Estadística i incentivar la tasca educativa en aquest àrea de coneixement que es porta a terme en els centres de secundària.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Juny 2015
  Durada: 2:09:27 
  Mida: 700 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • X Jornada Institucional del Dia Internacional de les dones treballadores

  Ha tingut lloc la jornada institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores, que organitza l'Observatori per a la Igualtat. La UAB ha retut homenatge a Anna Cabré, catedràtica del Departament de Geografia de la UAB i fundadora del Centre d'Estudis Demogràfics (CED).

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Març 2015
  Durada: 1:48:39 
  Mida: 559 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Lliçó inaugural del curs dels graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada. Dimecres 10 d'octubre a les 12 hores a la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències i Biociències. A càrrec del professor Josep Lluís Solé. "El món de les variables sense moments finits de tots els ordres: de la paradoxa de Sant Petersburg als processos de Lévy"

  Les variables aleatòries sense moments de tots els ordres no són actualment una patologia, sinó que ocupen una posició central en la teoria de la probabilitat. Des de la paradoxa de Sant Petersburg, de començaments del segleXVIII, fins a les distribucions estables no gaussianes i als vols de Lévy, s?ha desenvolupat una teoria plena de bellesa, de la qual us pretenem presentar alguns aspectes. Acabem amb unes aplicacions a distintes situacions, entre aquestes una nova mirada a la vella paradoxa de Sant Petersburg, i una descripció de l?evolució de la temperatura de la Terra en els darrers 250.000 anys, com a tast de la seva importància en la modelització matemàtica de la realitat.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Octubre 2012
  Durada: 01:16:16 
  Mida: 550 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Estadística Aplicada

  Vídeo pormocional del grau d'Estadística Aplicada de la UAB.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Juny 2011
  Durada: 05:33 
  Mida: 33 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Lliçó inaugural del curs 2010/2011 dels graus d'Estadística Aplicada i de Matemàtiques

  El dimecres 27 d'octubre de 2010, la professora Anna Espinal va impartir la lliçó inaugural del curs 2010/2011 amb el títol "Temps i esdeveniments. Una passejada per l'anàlisi de la supervivència".

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Octubre 2010
  Durada: 56:28 
  Mida: 351 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Cercador
 • Paraula
 • De:
 • Fins:
 • Els més vistos
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona