Transferència del Coneixement

Manuals i guies

La Fundació ha participat en el desenvolupament de manuals sobre la MGF per diverses institucions.

Dirigit a professionals d'atenció primària en salut, serveis socials i educació, aquest manual busca facilitar la comprensió, atenció i prevenció de la MGF, abordant-la des de l'educació per a la salut.

Descarregar manual

Referència: KAPLAN, Adriana & Grupo Interdisciplinar para la Prevención y el Estudio de las Prácticas Tradicionales Perjudiciales (GIPE/PTP), (2017) Mutilación Genital Femenina - Manual para Profesionales. Bellaterra, España: Universitat Autònoma de Barcelona (2ª edición).

 

 

Amb l'objectiu de ser una eina per a la formació en prevenció i atenció de la MGF, aquesta tercera edició esdevé un document actual de referència a Gàmbia en matèria de MGF per als/les professionals de la salut, professors/es i estudiants de ciències de la salut. Possibilita seguir desenvolupant els 10 mòduls inclosos en el currículum acadèmic d'estudiants de Medicina, Infermeria i Llevadores del país.

Descarregar document (en anglès)

Referència: KAPLAN, A.; HECHAVARRÍA, S.Y; PUPPO, N. (2017) Manual on Female Genital Mutilation/Cutting for health professionals, The Gambia. Bellaterra, Spain: UAB (3rd edition)

 

 

L'experiència acumulada durant vint-i-cinc anys de Polítiques Públiques d'atenció a població immigrant a Andalusia, va motivar a la Conserjería de Justicia de la comunitat autònoma a recolzar l'elaboració d'un manual per a professionals que treballi la prevenció de la MGF, promovent l'enteniment, el diàleg i la convivència, preservant els principis d'igualtat de gènere i el respecte a les diferències.

Descarregar document

Referència: KAPLAN, Adriana & Grupo Interdisciplinar para la Prevención y el Estudio de las Prácticas Tradicionales Perjudiciales (GIPE/PTP), (2017) Mutilación Genital Femenina - Manual para Profesionales en Andalucía. Sevilla, España: Gandulfo Editores