La Fundació UAB

Un concert al Palau de la Música commemora els 50 anys de la UAB

Concert pel 50è aniversari al Palau de la Música
El concert, que se celebrarà el 19 de maig, a les 17 h, al Palau de la Música Catalana, commemorarà els 50 anys de vida de la Universitat Autònoma de Barcelona i serà protagonitzat per l'Orquestra i el Cor de la UAB, junt amb Marc Timón i l'Orfeó Català.

23/04/2019

El 19 de maig, a les 17 h i amb motiu del 50è aniversari de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Palau de la Música Catalana (C. Palau de la Música, 4-6. Barcelona) acollirà un concert que vol ser el punt de trobada de diferents espais creatius i culturals que han estat importants al llarg de les cinc dècades de vida de la institució: l'Orquestra i el cor de la UAB. 

Durant la primera part del recital, els assistents podran gaudir de dues obres interpretades pel Cor Jove i del Cor de Noies de l’Orfeó Català, tots dos membres de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Posteriorment, Marc Timón, director i compositor català llicenciat en Periodisme per la UAB, oferirà la cantata El secret de les coses. També es comptarà amb la representació de l’himne Hör mein Bitten, de Felix Mendelssohn, que anirà a càrrec de l’orquestra de la UAB.

Aquest concert té com a intenció mostrar el compromís de la Universitat amb la cultura, així com reflexionar sobre la seva trajectòria i sobre el paper que ha tingut en la transformació social, i de reconèixer la tasca de les generacions fundadores, que han transmès el seu llegat a les actuals.

Ajut a estudiants refugiats

El preu de l'entreda és de cinc euros online i tres euros a la taquilla. Els beneficis per la venda d'entrades aniran destinats a les beques #UABRefugi, una iniciativa dirigida a promoure l'accés a la universitat d'estudiants en situació de refugi.

Com a part del programa d'acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que gestiona la Fundació Autònoma Solidària, aquesta estratègia vol facilitar l'accés i continuïtat a l'educació superior d' estudiants universitaris que, a causa d'una fugida forçada del país, han hagut d'abandonar la seva formació acadèmica. Des d'una mirada de drets humans, la universitat és entesa com a agent inclusiu i peça clau de transformació social que contribueix a la millora dels processos d'acollida i inclusió de les persones en cerca de refugi.

L'Orquestra de la UAB

L'orquestra de la UAB va néixer el 1997 sota la direcció de Joan Casals, amb la intenció de crear un espai comú perquè els i les estudiants compartissin idees musicals. Des del 2001, n'és director Jesús Badia, que enfoca el seu treball musical i estilístic amb rigor, a la vegada que posa en relleu el capital humà de la formació. Tot i tenir un repertori similar al del classicisme, sol interpretar obres que van des del barroc fins als nostres dies. 

El Cor de la UAB

El Cor de la UAB va nèixer el 1982, creat per Baltasar Plans, que va ser el seu primer director. L'any 2002 es va crear l'Aula de Música de la UAB i Poire Vallvé va esdevenir director. L'agrupació està habituada a interpretar obres de nova creació i en diverses ocasions s'ha encarregat d'estrenar obres contemporànies, en col·laboració amb joves compositors de l'ESMuC i en col·laboració amb altres conjunts i institucions.



PROGRAMA

PART I

Obres tradicionals d’arreu del món.
Cor Jove de l’Orfeó Català
Esteve Nabona, director.

Repertori coral del s.XIX i XX.
Cor de Noies de l’Orfeó Català
Josep Surinyac, piano. Buia Reixach i Feixes, directora.

PART II

Universitas. Poire Vallvé, poema de Rafael Simó.
Cor de la UAB
Poire Vallvé, director. Maika Casalí, sotsdirectora.
Orquestra de la UAB i membres de la l’Orquestra Simfònica del Vallès
Jesús Badia, director

El secret de les coses. Marc Timón.
Cor de la UAB
Poire Vallvé, director. Maika Casalí, sotsdirectora.
Orquestra de la UAB i membres de la l’Orquestra Simfònica del Vallès
Jesús Badia, director. Marc Timón, director

PART III

Hör mein Bitten. Himne MWV 49. Felix Mendelssohn.
Tutti (tots els cors i orquestra)
Clara Florit, soprano solista
Joan Casals, orgue