La Fundació UAB

Passió i vocació: els millors motius per estudiar Turisme i Direcció Hotelera a la UAB

Cèlia Mateu i Ànnia Macipe, estudiants EUTDH

Ara que estan a punt de graduar-se, la Cèlia Mateu i l’Ànnia Macipe, estudiants de quart curs de Direcció Hotelera i Turisme en Anglès, respectivament, ens fan cinc cèntims sobre la seva experiència vital i formativa, i ens parlen de la seva motivació per triar els estudis, de l'aprenentatge, de les pràctiques, de la dimensió internacional de l'escola i dels seus plans actuals i de futur.

27/05/2021

"Matricular-me al Grau en Direcció Hotelera a la UAB ha estat una de les millors decisions que he pres.” – Cèlia Mateu.

"L’ambient del campus de la UAB és molt motivador per estudiar i viure l’experiència universitària que tants estudiants esperen tenir un cop acaben el batxillerat.” – Ànnia Macipe.

L’Ànnia va triar el grau de Turisme en Anglès per les múltiples sortides laborals i perquè “tracta sobre allò que sempre m’ha apassionat.” “L’opció de fer la carrera en anglès em va atraure molt des d’un principi. Sentia que podia treure’n dos beneficis: aprendre sobre el turisme, i millorar l’anglès”, comenta, i a més, “la reputació del grau de turisme en anglès que ofereix la EUTDH UAB era millor que la d’altres universitats de turisme.”

Al contrari, la Cèlia, que està acabant el grau de Direcció Hotelera, no sempre va tenir clar que aquesta era la carrera que volia estudiar: “els meus pares tenen un petit hotel de 4 estrelles a Sineu, Mallorca, i tota la meva vida he viscut de primera mà com és el sector de l’hoteleria”. No obstant, la vocació es va obrir pas: “sabia que el que millor se’m donava era tractar amb les persones, servir-les, estar pendent d’elles, tenia una vocació de servei innata que havia estat absorbint mentre veia a la meva mare treballant dia a dia a l’hotel. A l’estiu em vaig matricular a l’EUTDH UAB en Direcció Hotelera i ha estat una de les millors decisions que he pres fins al moment.”

Assistir a les Jornades de Portes Obertes al campus va ser decisiu per l’Ànnia: “em van fer decantar per la UAB per estudiar turisme. Primer de tot, l’ambient estudiantil que hi ha, juntament amb el campus, és molt motivador per estudiar i viure l’experiència universitària que tants estudiants esperen tenir un cop acaben el batxillerat.” Per la Cèlia, que és mallorquina, “uns dels factors clau va ser que Direcció Hotelera a l’EUTDH UAB és un grau universitari, a diferència d’altres escoles que és un títol propi. A més, tenia amigues estudiant a Barcelona i també volia viure l’experiència.

 

Nous coneixements i vivències enriquidores

“Si hi ha una cosa que m’ha marcat a l’EUTDH UAB ha estat l’oportunitat de participar en el programa Erasmus", comenta l’Ànnia. “Vaig viure durant mig any a Finlàndia, i em quedo curta si dic que ha estat l’experiència més emocionant i enriquidora de la meva vida, tant a nivell personal, com acadèmic.” Pel que fa a la docència, opina que “els professors són professionals del sector, amb una gran experiència i coneixement al darrere. I realment et fan creure en ells.”

De la seva estada a la universitat, la Cèlia destaca “la capacitat de treball en equip que he desenvolupat durant els anys, de parlar en públic, l’oportunitat de fer pràctiques i el suport rebut” i pensa que “impulsar els estudiants a estudiar 4 llengües estrangeres és crucial, i és bo que la universitat fomenti el desenvolupament en el coneixement de llengües estrangeres. Sobretot, tenint en compte que els idiomes són clau per treballar en el sector turístic.”

Ambdues han fet pràctiques professionals i troben molt útils les eines que l’escola posa a l’abast dels estudiants per accedir al mercat laboral, com ara la borsa de treball pròpia del centre i el Workshop, la trobada anual entre empreses del sector i estudiants on aquests poden presentar els seus currículums. “És una gran oportunitat per tots els estudiants a l’hora de trobar un lloc de pràctiques, establir contacte amb grans empreses, tenint el suport i la confiança de la universitat al darrera”, segons l’Ànnia.

 

Continuar estudiant, treballar o compaginar?

A banda d’accedir directament al món laboral, la continuïtat d’estudis, combinada o no amb una feina, és un camí per expandir horitzons professionals, que a l’Escola es concreta en una àmplia oferta de màsters, postgraus i cursos d’especialització. Tant l’Ànnia com la Cèlia han triat aquesta via: l’Ànnia té previst seguir a l’escola fent el Màster Oficial en Direcció i Organització de Turisme d’Esdeveniments, mentre que la Cèlia vol veure món i cursarà un màster en revenue management a l’estranger.

Ara que estan a punt de graduar-se i deixaran la seva primera etapa universitària enrere, què els hi dirien als estudiants que s’estan preparant per la selectivitat i estan buscant uns estudis interessants i amb moltes opcions professionals? “Recomanaria el Grau de Turisme en Anglès a la EUTDH UAB a tots aquells estudiants que busquin entendre i aprendre sobre el sector turístic”, comenta l’Ànnia. “Realment, el desenvolupament i l’aprenentatge en l’anglès es fa notar.” La Cèlia no ho dubta i ja ha passat a l’acció: Completament recomanaria el Grau en Direcció Hotelera a l’EUTDH UAB. És més, tinc una amiga a qui li he recomanat que faci el Màster Oficial en Gestió d’Empreses Hoteleres i l’any que ve el comença.”