La Fundació UAB

La Jornada de Cohesió, dedicada a la comunicació i les relacions entre persones

Persones donant-se les mans i somrient a sobre d'una taula

Més de 80 membres de la Corporació han participat aquest divendres 24 de juliol al webinar “Les relacions i el treball en equip en funció del temperament”, a càrrec de la psicòloga Esther Polo Hilario.

24/07/2020

La Corporació UAB ha organitzat aquest divendres la seva 3a Jornada de Cohesió per als treballadors i treballadores, que enguany ha estat en format virtual.

La sessió, que ha tingut lloc d’11 a 13 hores, ha comptat amb la participació de més de 80 membres de les diferents entitats FUAB

Montserrat Balagueró, vicepresidenta executiva de la Corporació UAB, ha donat inici a aquesta sessió virtual amb una benvinguda i una presentació sobre la temàtica central de la sessió: el treball en equip.

La vicepresidenta ha explicat que la proposta neix dels suggeriments que van fer els membres del personal durant l’última Jornada de Cohesió, però també degut a la situació generada pel confinament “en què s’ha vist més que mai la importància de les relacions i la interdependència d’uns i altres”. 

A continuació s’ha donat pas a la ponència “Les relacions i el treball en equip en funció del temperament”, a càrrec de la psicòloga Esther Polo Hilario.

L’experta en formació i desenvolupament ha iniciat la seva sessió destacant la necessitat que empreses i societat se centrin més cap a les persones,  i es reforci una cultura més enfocada al benestar conjunt.

Segons la professional, els canvis en el context laboral deguts al confinament han ajudat a “humanitzar a l’altre” i a conèixer més als companys/es. Un punt molt important, segons Esther Polo Hilario, per saber adaptar la comunicació, millorar les relacions i evitar conflictes.

Els 4 temperaments

Per saber adaptar l’estil comunicatiu i evitar un conflicte amb l’altre s’ha d’aprendre a identificar quin és el seu temperament. La professional ha explicat que existeixen 4 eixos o tipus de temperaments: supervisors, sociables, servicials o sistemàtics.

La ponent ha explicat quines són les característiques de cada un d’aquests perfils, i quins punts forts i aspectes a millorar tenen, així com la seva tendència a desenvolupar-se en ambients de treball. “No hi ha temperaments bons o dolents, sinó diferents”, ha remarcat. 

Aquestes característiques condicionen les relacions personals però també les laborals, i poden afectar el treball en equip. Per aquest motiu, la professional ha donat alguns consells per saber adaptar la comunicació verbal i no verbal a cada perfil i saber evitar situacions que poden generar conflictes.

A la última part de la sessió s’ha obert un torn de preguntes, dinamitzat per la Directora Jurídica i de Recursos Humans, Maria Rosa Català, que ha traslladat les diferents aportacions dels participants a través del xat.