La Fundació UAB

Es celebra Nostrum, la trobada bianual interna de la Fundació Autònoma Solidària

Nostrum FAS
Més de 70 persones de la Fundació Autònoma Solidària, entre voluntaris, estudiants en pràctiques i personal, es van reunir el dissabte 30 de novembre a Barcelona per participar en la jornada bianual de coneixença mútua i formació Nostrum.

02/12/2019

Dues vegades l’any, l’equip de voluntariat, estudiants en pràctiques i l'equip tècnic de la FAS es reuneixen al Nostrum, una trobada lúdica i formativa que té lloc fora del Campus de la UAB. Enguany, l'elegit va ser el Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart, a Barcelona, i va comptar amb la participació de més de 70 persones, que varen ser obsequiades amb un val de cinc entrades pel SAF, el centre esportiu de la UAB, un present fruit dels acords de col·laboració que tenen els dos serveis per tal de fomentar una vida saludable entre l’estudiantat universitari.
Els objectius del Nostrum són conèixer i establir vincles entre les persones que formen part de la Fundació, oferir un espai de reflexió i formació per les persones implicades als programes i motivar i enfortir el compromís del voluntariat cap a la seva tasca diària.

Tallers, cuina i expressió artística

La jornada va començar amb un seguit d’activitats de benvinguda i coneixença, després de les quals es van dur a terme, durant tres hores, tres tallers formatius paral·lels:

- “Sexualitat, plaer i respecte”, amb Eva Aguilar. Un taller vivencial on es va aprendre sobre sexualitat i de com viure-la d'una forma conscient i rica. I, a la vegada, com fer que aquesta experiència sigui respectuosa amb un mateix i amb l'altre.

- “C. Tangana és transsexual”: gènere, performance i construccions identitàries”. Aquesta formació dinamitzada per Griselda Llobet de l’Associació Precarias Empoderadas plantejava una reflexió entorn la diversitat de gènere per parlar de qui som, com ens relacionem i com ens reconeixem davant la norma. A més, es va explicar com fer front a les violències que patim i exercim des d’una perspectiva interseccional i mitjançant la pedagogia del Teatre de l'Oprimit.

- “Acompanyar a persones en situació d'exclusió, des de la galàxia Andròmeda”, amb Eduard Sala. El taller va endinsar els assistents en la pregunta de com acompanyar a persones en situació d'exclusió quan un/a no és cap "fada madrina".

A la sortida dels tallers es van fer fotos de grup, una d'elles formant un llaç per commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. A continuació es va gaudir d'un dinar col·laboratiu, on tots els participants va portar un plat que es sotmetia a una votació per triar i premiar els millors en diverses categories. La jornada es va cloure amb una activitat de pintura creativa on es va convidar a les assistents a expressar-se en grup i a través de la pintura sobre tres temàtiques vinculades a les àrees de treball de la FAS: drets ambientals, les cures i el desenvolupament personal i les relacions personals.

Una de les persones assistents va resumir a través de les xarxes socials de la FAS la seva experiència d’aquesta manera: “Avui ha estat un d’aquells dies que costa d’oblidar, moltes cares noves, activitats i tallers interessants i molta diversió. Una combinació explosiva."