La Fundació UAB

El XXIIIè Workshop: Trobada Universitat-Empresa celebra la fidelitat i compromís de les empreses

WWi

Més de 300 estudiants han passat pels estands d’unes 80 organitzacions i establiments hotelers per donar-se a conèixer i optar a places de pràctiques i llocs de treball. Com a novetat, enguany s’ha premiat a les cadenes hoteleres i als tutors de pràctiques més ben valorats per l’alumnat, i a les corporacions que han assistit a aquest esdeveniment anual des dels seus inicis.

13/02/2020

Avui ha tingut lloc la XXIIIª edició del Workshop: Trobada Universitat-Empresa, a l’Hotel Exe Campus UAB, on més de 300 estudiants i alumni de Graus i Màsters de l’Escola han pogut presentar la seva candidatura a representants de més de 80 empreses i grups hotelers.

Entre les empreses assistents, aquest any han repetit cadenes hoteleres internacionals com Hilton, HRC Internacional o el Grup Hotusa, així com establiments nacionals de renom com Royal Hotels, W Barcelona, Alabriga Hotel & Home Suites o l’Hotel Arts. També hi han assistit altres corporacions del sector com Pedratour, Grimaldi Lines, Placements Internationals o Viajes El Corte Inglés. Enguany, també han vingut noves corporacions com l’aerolínia Volotea o la marca d’hotels Campanile.

Yolanda de la Fuente, tècnica de selecció del Grup ONA Hotels, és el segon any que atén al Workshop. L’any passat ja van incorporar a alumnes al seu programa de crosstraining i n’ha destacat tenir experiències molt positives: “tenim alumnes que han començat la seva etapa de pràctiques i en l’actualitat continuen desenvolupant-se professionalment amb nosaltres”. Actualment, ofereixen places en diferents departaments com Revenue Management, Marketing o Finances, però sempre focalitzant-se en les inquietuds dels estudiants.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la incorporació d’activitats d’orientació professional durant el transcurs del Workshop. El Servei d’Ocupabilitat de la UAB ha organitzat 3 formacions complementàries per desenvolupar una marca personal, treballar la competència de la comunicació, o conèixer nous canals i recursos per a la cerca de feina.


L'exalumna i actual Subdirectora General de Sport Hotels Resort & Spa (Andorra), Eva Domínguez, atenent a un estudiant del centre durant el Workshop.

Premis a les millors empreses, tutors/es de pràctiques i a la fidelitat

Després de 20 anys d’experiència, des de l’Escola i la Unitat de Borsa de Treball també s’ha volgut fer un reconeixement a les organitzacions i als tutors que formen part de la formació dels als estudiants en pràctiques.

Per aquest motiu, s’ha entregat un premi a Marbet, Ilunion i Melià International Hotels com a Empresa Millor Valorada per part dels estudiants dels Graus en Turisme, Turisme en Anglès i Direcció Hotelera.

Pel que fa al Premi a Millor Tutorització, la professional escollida per els estudiants de Turisme ha sigut Mercedes Carrera, de Viajes Transglobal. El professional Gerard Pérez, de Grup Bestours, ha sigut el tutor millor valorat per part dels alumnes del Grau de Turisme en Anglès. I, quant al Grau en Direcció Hotelera, els estudiants han decidit premiar a Mercè Roldós, tutora de pràctiques a Melià International Hotels.

Finalment, també s’ha entregat un obsequi als representants de dues empreses que han assistit a totes les edicions del Workshop de l’Escola: el Grup NH, i l’agència de viatges de Larsa Montserrat.

Aquest reconeixement ha estat molt ben rebut entre les empreses, que ho veuen com un retorn i un vot de confiança de cara als futurs estudiants interessants en formar-se a les seves plantilles. Andrea Prada, HR Assistant Manager de Melià International Hotels, ha associat aquest premi al “temps i dedicació” que posen els equips i departaments, i a la “responsabilitat i compromís” que els interns assumeixen amb la marca i els seus valors.


Els representants de Melià International Hotels amb els reconeixements a Millor Empresa i Millor Tutorització.