Personal UAB Personal acadèmic i investigador

Seguretat

Servei de Seguretat i Vigilància

En què m’ajuda el Servei de Seguretat i Vigilància?
 
Les funcions d’aquest servei són, d’una banda, la prevenció de delictes contra les persones, contra la propietat i en espais agroforestals i, de l’altra, l’ajuda en la seguretat vial, els accidents en la via pública i a l’interior d’edificis, i les emergències individuals, col·lectives i generals, entre altres coses.

Consells bàsics de seguretat
 

  • El telèfon delServei de Seguretat i Vigilància de la UAB és el 93 581 25 25 (si truqueu des d’un telèfon de la UAB només cal marcar: 25 25). Aquest telèfon, que podeu utilitzar per comunicar incidències de seguretat i emergències,està disponible les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Quan hi truqueu cal que indiqueu on sou exactament i què passa; el personal del Servei de Seguretat i Vigilància us localitzarà i us prestarà l’ajuda necessària. Als camins situats entre la Vila Universitària i l’estació de FGC de Bellaterra i entre el campus i l’estació de RENFE s’hi han instal·lat polsadors d’emergència utilitzables en cas de necessitat per comunicar-se directament amb el Servei de Seguretat i Vigilància.
  • Seguint la normativa legal de prevenció d’incendis forestals de Catalunya, durant tot l’any està totalment prohibit fer foc a qualsevol lloc del campus.
  • Si observeu un risc o una situació perillosa, aviseu la consergeria més propera, el Servei de Seguretat i Vigilància (93 581 25 25) o l’Àrea de Prevenció i Assistència (tel. 93 581 19 50, a/e: a.prevencio.assistencia@uab.cat).
  • Si patiu algun tipus d’accident (caiguda, tall, cop, etc.) dins el campus o bé en el vostre àmbit laboral i professional i no us cal anar al Servei Assistencial de Salut, si us plau, comuniqueu-ho a l’Àrea de Prevenció i Assistència perquè es puguin aplicar mesures adequades per tal de reduir el risc.
  • Per tal de prevenir els delictes contra la propietat, cal prendre certes mesures de precaució, com ara tenir cura dels objectes personals (bosses i carteres, telèfons mòbils, ordinadors portàtils i tauletes), tancar portes i finestres en marxar de les dependències que s’estiguin utilitzant, no deixar objectes de valor a la vista dins dels vehicles particulars, disposar de còpies de seguretat de la informació important, etc.
  • Si observeu qualsevol comportament que us sembli sospitós, no intervingueu directament i no dubteu a trucar-nos ràpidament, facilitant la descripció de les persones sospitoses i, si s’escau, la direcció de la fugida i els mitjans emprats (marca, model, color i matrícula dels vehicles utilitzats per aquestes persones).