• Seccions

Universitat Autònoma de Barcelona >Videos de la uab >Seccions de videos

 

 • Balanç del curs de la Fundació Autònoma Solidària

  Per tal de tancar el curs 2015-2016, la FAS ha organitzat un acte de cloenda on s'ha fet balanç de les dades rellevants i s'ha comptat amb el testimoni de les persones que han participat en les activitats. El periodista Albert Om ha presentat l'acte.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Maig 2016
  Durada: 1:10:36 
  Tipus: video/x-flv 

 • Homenatge a Francesc Parcerisas i Manel Adsuara

  Acte d'homenatge als professors Francesc Parcerisas i Manel Adsuara.

  A l'acte intervenen Albert Branchadell, degà de la FTI, els dos professors homenatjats i els professors Laura Santamaria i Mariano Solivellas

  Actuació final d'acte amb el Cor de la UAB.

  Autor: SERIM
  Data: Maig 2016
  Durada: 01:23:19 
  Mida: 231.34 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 15/16. De Turing als robots humanoides: Passat, present i futur de la Intel.ligència Artificial. Dr. Ramón López de Mantaras

  Possiblement la lliçó més important que hem après al llarg dels 60 anys d'existència de la Intel·ligència Artificial (IA) és que el que semblava més difícil d'assolir, com ara diagnosticar malalties o jugar a escacs millor que els Grans Mestres, ha resultat relativament fàcil i en canvi allò que semblava més senzill, com ara reconèixer objectes del nostre entorn, encara no ho hem aconseguit.
  Intentarem explicar les raons d'aquesta aparent contradicció, tot fent un breu repàs del desenvolupament de la IA des de Turing fins als actuals robots humanoides i veurem perquè és tan difícil construir màquines amb IA de tipus general

  Autor: Departament de Física.
  Data: Maig 2016
  Durada: 1:32 
  Mida: 882 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 15/16. Les tecnologies solars en el segle XXI. Dr. Mariano Campoy

  El sol irradia sobre la Terra en quatre dies l’energia equivalent a la guardada en forma de tots els combustibles fòssils; i en quinze minuts, l’energia consumida durant un any sencer... per tota la humanitat! Hi ha molta energia, però és diluïda i difícil (o poc econòmica) d’aprofitar comparada amb la química (com la gasolina).
  En aquesta xerrada es parlaran d’algunes de les tecnologies que s’estan desenvolupant per convertir l’energia solar en energia més útil pels éssers humans (principalment electricitat), mantenint un cost i una empremta de carboni baixos. Per això, parlarem de com les diferents fonts d’energia renovable aprofiten l’energia solar, ja sigui la component lumínica o el calor. S’introduiran diferents tecnologies de concentració solar i després s’analitzaran en detall les noves generacions de materials i arquitectures fotovoltaiques (coneguts comunament  com panels solars). Finalment es parlarà d’algunes tecnologies més futuristes, com per exemple, materials que converteixen el calor del sol en electricitat.

  Autor: Departament de Física.
  Data: Maig 2016
  Durada: 00:50 
  Mida: 502 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 15/16. La natura de la llum. Dels grecs a la llum sincrotró. Dr. Salvador Ferrer

  Es farà una descripció històrica de com ha estat interpretada la natura de la llum a partir del any -400. Es discutiran els conceptes de natura corpuscular i ondulatòria. Les descobertes del segle XIX relacionades amb la electricitat i el magnetisme seran descrites per arribar al concepte d’ona electromagnètica .
  El espectre electromagnètic serà explicat  i a continuació els avanços del segle XX com la introducció del concepte de fotó, el descobriment del làser i de la llum sincrotró. Aquesta ultima serà explicada amb  un mínim de detall per comprendre les seves característiques bàsiques i les seves aplicacions.

  Autor: Departament de Física.
  Data: Maig 2016
  Durada: 00:56 
  Mida: 565 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 15/16. La llum a la nanoescala i la seva aplicació a la biomedicina. Dra. Ana Belén González Guerrero

  La llum té una velocitat finita i constant al buit (3×108 m/s), encara que la seva velocitat es redueix en viatjar per un medi ja que interacciona amb la matèria. La ciència que estudia aquesta interacció de la llum amb la matèria és l’òptica. Amb el recent sorgiment de la nanotecnologia, ha estat possible fabricar estructures de mides nanomètriques on la llum, en ser confinada exhibeix propietats extraordinàries. Els fenòmens relacionats amb el confinament de la llum en materials nanoestructurats, han trobat una gran aplicació a l’àrea de la biomedicina i en particular al món del diagnòstic. Mitjançant esquemes altament multidisciplinaris on s’uneixen coneixements relacionats amb la física, la química i la biologia ha estat possible desenvolupar nous dispositius òptics de biosensat. Aquests dispositius ofereixen un anàlisis més ràpid, fiable i simple que les tècniques actuals fent possible la implementació de noves proves diagnòstiques que podrien millorar substancialment l’atenció al pacient (per exemple la detecció precoç i les teràpies personalitzades pel tractament del càncer) o la monitorització mediambiental (detecció “on-line” de contaminants al mar).

  Autor: Departament de Física.
  Data: Maig 2016
  Durada: 00:55 
  Mida: 553 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 15/16. Neutrins. Les partícules eludibles. Dr. Federico Sánchez

  Els neutrins són unes partícules especials, en el ja de per si estrany món de les partícules elementals. Interaccionen molt dèbilment amb la resta de partícules i això fa que siguin difícils de detectar, però també útils per entendre el món que ens envolta. Arriben de regions remotes de l’univers sense haver interaccionat en el camí i, per tant, ens porten informació intacta sobre la seva font.
   
  En aquesta sessió descobrirem com els neutrins ens permeten veure l’interior del Sol i com es poden arribar a detectar, encara que interaccionin tan dèbilment. Per entendre com s’estudien aquestes partícules anirem fins al Pol Sud i a l’espai exterior, i  ens adentrarem en l’interior d’una mina al Japó.

  Autor: Departament de Física.
  Data: Maig 2016
  Durada: 1:14 
  Mida: 745 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 15/16. Recerca Espacial a l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE). Dr. Jordi Isern.

  L’Institut de Ciències de l’Espai va ésser creat pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) l’any 1999 amb l’objectiu de promoure la recerca de l’espai i des de l’espai. Forma part de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), uns dels instituts CERCA de la Generalitat de Catalunya.
  En aquesta xerrada es presenta d’una manera breu les principals missions en les que treballa l’ICE: detecció d’ones gravitacionals (pertorbacions de l’espaitemps), cerca de la matèria i l’energia fosques (el 95% del contingut energètic de l’Univers), emissions d’alta energia procedents de l’Univers (supernoves, noves, estrelles de neutrons,...), cerca de exoplanetes (en especial de noves Terres), estudi global de la Terra (canvi climàtic, nivell dels oceans,...) i estudi dels asteroides. També es presentaran les activitats que es fan de manera complementària des de la Terra mitjançant instruments dels quals n’és ‘copropietari’ i que estan situats al Pirineu, a les Illes Canàries, a Xile i a l’Antàrtica, o que hi té accés en virtut d’acords institucionals

  Autor: Departament de Física.
  Data: Maig 2016
  Durada: 1:07 
  Mida: 676 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Màster en Estratègia i Creativitat Digital

  Vídeo de presentació del màster en Estratègia i Creativitat Digital. El màster és una formació pionera per als professionals del sector de la publicitat en la utilització de les eines de comunicació digital pel al desenvolupament de projectes on-line a Internet i altres mitjans innovadors.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Maig 2016
  Durada: 04:05 
  Mida: 38 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • 3 Qüestions: Eugenio Coccia

  Eugenio Coccia, físic experimental expert en la física de les astropartícules, ha centrat la seva recerca en el desenvolupament de detectors ultracriogènics per a la detecció d'ones gravitacionals, de detectors de neutrins i de raigs còsmics. Dirigeix l’INFN Center for Advanced Studies “Gran Sasso Science Institute”, presideix el Comitè Internacional sobre Ones Gravitacionals (GWIC) i és membre del Consell de la Societat Europea de Física.

  Autor: Institut de Ciències de l'Educació. Àrea de Comunicació i de Promoció
  Data: Maig 2016
  Durada: 04:33 
  Mida: 497 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Cercador
 • Paraula
 • De:
 • Fins:
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona