Vés al contingut principal

"Camuflades, disfressades, novel.lades. Silenciades", a la Reial Acadèmia de Bones Lletres

12 gen. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El proper dijous, 13 de gener, la Reial Acadèmia de Bones Lletres acollirà l’activitat  “Camuflades, disfressades, novel·lades. Silenciades” que fa prop d'un any va servir per commemorar a la Facultat de Lletres de la UAB el Dia Internacional de les Dones 2021. És un passeig, il·lustrat amb textos i música, per la vida i l’obra de vint dones de les arts i la ciència.

ExpoCamuflades

És un recorregut, il·lustrat amb textos i música, per la vida i l’obra de vint dones relacionades amb les arts, la música, la dansa, la literatura, la geografia i l’antropologia, la importància de les quals ha estat minoritzada.

El proper dijous, 13 de gener, a les 19.00 h, la Reial Acadèmia de Bones Lletres acull l’activitat  “Camuflades, disfressades, novel·lades. Silenciades” que, aviat farà un any, va servir per commemorar a la Facultat de Lletres de la UAB el Dia Internacional de les Dones 2021, alhora que es reprenia l’activitat docent presencial. L’acte és d’accés lliure.

Es tracta d’un passeig senzill -il·lustrat amb textos i música- per la vida i l’obra de vint dones relacionades amb les arts, la música, la dansa, la literatura, la geografia i l’antropologia la importància de les quals ha estat minoritzada fins als nostres dies.

Així, doncs, s’hi donen a conèixer o es recorden o es posen en el lloc que mereixen dones absolutament desconegudes; dones conegudes, però obliterades; dones de primera fila, però que foren situades a segona fila pels seus companys de professió; dones conegudes, però que es van haver de camuflar rere un pseudònim per poder desenvolupar la seva vocació; dones re-descobertes les darreres dècades.

L’acte serà conduït pel professor de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, Joan Carbonell, i compta amb la col·laboració d’una vintena de persones de la Facultat i de persones externes a la UAB, responsables de la lectura dels diversos textos.

La presència d'aquesta activitat a la Reial Acadèmia de Bones Lletres esdevé una bona forma d’afermar la presència de la Facultat de Filosofia i Lletres, i de la UAB, en institucions culturals i científiques del país.

Dins de