Sala de premsa

Seminari internacional amb experiències de construcció de pau a Síria

Seminari internacional Maydan Siria

Aquest dijous 22 de juliol el Programa d’Acollida de la Fundació Autònoma Solidària culmina el curs acadèmic amb el seminari internacional Maydan: Civic engagement experiencies from Syrian youth at the diàspor per debatre i reflexionar sobre el paper de les poblacions desplaçades i l’acollida en la construcció de la pau a Síria i en la promoció dels drets de la població siriana. 

20/07/2021

Aquest dijous 22 de juliol el Programa d’Acollida de la Fundació Autònoma Solidària culmina el curs acadèmic amb el seminari internacional Maydan: Civic engagement experiencies from Syrian youth at the diàspora. L’acte, organitzat amb el suport de Novact i la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, té com a objectiu principal debatre i reflexionar sobre el paper de les poblacions desplaçades i l’acollida en la construcció de la pau a Síria i en la promoció dels drets de la població siriana. Es posarà especial èmfasi en el rol de les persones joves en situació de refugi o desplaçament com a agents estratègics per a la solució pacífica i justa als conflictes derivats de la guerra de Síria.

L’esdeveniment preveu incorporar altres sectors de la societat civil de la comunitat d’acollida, volent agrupar en un mateix espai entitats que actualment treballen en aquests objectius, ja sigui des del plantejament i impuls de les iniciatives, com des del finançament i suport logístic.

L’activitat tindrà lloc al Rectorat de la Universitat i constarà principalment de tres blocs. S’iniciarà amb la ponència d’obertura a càrrec d’Araa Al Jaramani (fundadora de la Fundació de Dones Sirianes als Països Baixos i investigadora a l’Institut Van Vollenhoven de Dret, Governança i Societat) sota el títol “I will not shut up”: Syrian women activism in the age of social media. Tot seguit es presentaran els resultats de les recerques fetes en prevenció d’extremismes violents realitzades per dues dones vinculades a la UAB: Bayan al Fadel, doctoranda en Dret Global i Seguretat Humana a la UAB, i Angham Daiyoub, doctoranda en Ecologia a la UAB.

L’acte culminarà amb la realització de quatre taules de debat en les que es fomentarà un espai d’intercanvi d’iniciatives, sota l’objectiu de crear xarxa i que les participants es nodreixin mútuament amb les seves experiències.

Amb aquest seminari, es pretén posar al centre les iniciatives de persones joves per transformar el conflicte sirià i construir la pau, oferint una plataforma per donar a conèixer propostes de la societat civil organitzada. El seminari servirà com a mitjà per albergar aquestes iniciatives i oferirà espais informals d’intercanvi amb les persones participants.

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS