Sala de premsa

L’emergència climàtica protagonitza la Festa Major de la UAB

Festa Major de la UAB 2019

El dijous 7 de novembre, la FAS durà a terme diferents activitats de sensibilització sobre l’emergència climàtica, temàtica d’aquesta FM 2019.

04/11/2019

Després de tot un any d’espera arriba la festa més esperada pels universitaris: La Festa Major de la UAB. La FMUAB2019 tornarà a omplir el campus de paradetes, música, activitats culturals, associatives i esportives, en un esdeveniment que vol tornar a ser exemple de festa inclusiva, participativa i no sexista. Tindrà com a lema Emergència climàtica: la UAB actua!.
La FAS, un any més, oferirà diverses activitats durant la Festa Major que dotaran la celebració d’una major consciència social. Els dos espais utilitzats seran la Plaça Cívica (fira d’entitats) i la Plaça del Coneixement, a l’eix Nord del campus.

Reflexions contra el canvi climàtic
A la Plaça Cívica, de 13 a 17h es duran a terme dues activitats de medi ambient: La primera tindrà com a títol “La migració mediambiental: forçada o voluntària?”, i l’objectiu serà fer una anàlisi crític al sistema actual i donar una resposta a través de dues òptiques diferents: el problema de la manca de vies legals i segures per a persones migrants i el rumb imparable del canvi climàtic. 

L’altra activitat consistirà en un quiz de preguntes sobre canvi climàtic. Les preguntes s'agruparan en 7 blocs, que són els 7 hàbitats que trobem a la Terra. Es tracta que en un temps determinat, es responguin el nombre més gran de preguntes correctament. Posteriorment, aquelles preguntes respostes malament s'explicaran amb més detall. Les dues activitats estan pensades per a generar un espai de reflexió i conscienciació d’una problemàtica poc visible actualment però que esdevindrà com a un dels majors problemes globals al s.XXI.

Per una festa Saludable
A la Plaça del Coneixement, des de les 13 fins a les 21h.l’equip d’Agents de Salut de la FAS juntament amb l’equip de Som.Nit de la Creu Roja estaran presents per assegurar que la festa es desenvolupa de manera segura i saludable. A través de varis punts informatius i brigades mòbils es donarà assessorament i es distribuiran materials informatius sobre drogues, infeccions i malalties de transmissió sexual i es disposaran d’alcoholímetres per tal que els estudiants es facin la prova si ho desitgen. 

En aquesta línia, des de la UAB es va aconseguir el curs passat que la FM fos una festa Q,  un projecte de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que dona un distintiu als espais de música i ball que compten amb recursos i serveis relacionats amb la salut i el benestar. L’objectiu és promoure la prevenció i la reducció dels riscos associats amb el consum i la festa. 

Si vols saber més sobre la programació de la FMUAB 2019, descarrega't l'aplicació per a Android o iOS on es recull tot el programa d'activitats, el mapa on es duran a terme, informació sobre el transport i un llistat de telèfons d'emergència.