Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El futur de l'alimentació en els menjadors escolars al Fòrum QSA de l'EPSI

25 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB acollirà una jornada el dimecres 30 de novembre per debatre sobre les debilitats dels menjadors escolars i l'educació alimentària, amb experts de referència en la matèria. És una jornada presencial -que també es podrà seguir en línia- que posarà sobre la taula millores recollides en l'àmbit regulador que puguin establir les bases per a una alimentació saludable, justa i sostenible. 

MenjadorsEscolars

El Fòrum QSA de Normes Alimentàries de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral EPSI-UAB i la Fundació UAB organitzen la jornada «Futur de l'alimentació en menjadors escolars: integrant salut, sostenibilitat i diversitat». La sessió serà el dimecres 30 de novembrede 17.30 a 19 h, i s'hi podrà assistir presencialment o bé es podrà seguir en línia. És necessari registrar-se aquí.

El menjador escolar és un espai molt utilitzat per les famílies, l'ús del qual va en augment. La gestió és competència de cada autonomia, però un projecte de reial decret que va sortir a consulta pública pretén establir unes bases harmonitzadores. Aquest és un dels temes que es debatran durant la jornada.

L'objectiu del debat és reflectir les febleses que actualment es presenten en el funcionament del menjador escolar i també en l'educació alimentària d'escolars i la població general, amb la intenció de promoure millores que puguin ser recollides en l'àmbit regulador de manera unificada i contrastar aquestes mancances, així com establir les bases per a una alimentació saludable, justa i sostenible.

Programa:

  • 17.30 h. Benvinguda i obertura de la jornada
  • 17.40 h. Presentació de la jornada i dels ponents a càrrec de Montserrat Iglesias, directora de Prevenció i Seguretat Integral UAB, i Juan Ramón Hidalgo, coordinador del Fòrum QSA de Normes Alimentàries EPSI-FUAB.
  • 17.50 h. Ponència de Jonathan Hernández Salamanca, dietista-nutricionista, membre del Fòrum QSA, amb el títol: «Menjadors escolars: evolució del trinomi salut, sostenibilitat i diversitat en un context actual».
  • 18.10 h. Ponència de Gemma Salvador Castell, dietista-nutricionista i subdirectora general de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya), amb el títol: «Programa de revisió de menús escolars a Catalunya, PReME. Una estratègia de  salut pública amb més de 15 anys d'evolució».
  • 18.40 h. Preguntes i debat.
  • 18.55 h. Conclusions i tancament.

Espai de referència en matèria de seguretat alimentària

El Fòrum QSA de Normes Alimentàries EPSI-FUAB és un espai de referència que ofereix ajuda tècnica i legal i solucions a les interpretacions legislatives sobre agroalimentació. Està format per experts multidisciplinaris que proposen solucions a les interpretacions i aplicacions de la legislació alimentària. Per la seva banda, l'EPSI fou pionera a l'Estat espanyol a oferir una oferta formativa integral sobre seguretat alimentària.

La jornada tindrà lloc a l'aula 142 de l'edifici Blanc (campus de la UAB de Bellaterra). Per als assistents presencials hi ha un aforament màxim de 50 persones (cal registrar-se prèviament). La sessió també es podrà seguir en directe via Microsoft Teams.  

 

 

Dins de