Vés al contingut principal

Modificació de l'activitat sobre el centenari del descobriment de la tomba de Tutankhamon

08 set. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'Institut d'Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB (IEPOA) ha organitzat per al divendres 25 de novembre a les 17 h, a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, l’activitat «Yes, wonderful things! – Howard Carter» per commemorar el 100è aniversari del descobriment de la tomba de Tutankamon. Marc Orriols, professor associat d'Egiptologia de la UAB, farà una breu introducció a l'acte per explicar els motius pels quals s'ha hagut d'ajornar la conferència de José Lull i donarà pas l'actuació del grup musical Neteru Ensemble.

Tomba Tutankamon

L'acte que havia d'anar a càrrec de José Lull, professor agregat d'Egiptologia de la UAB, s'ha hagut de modificar per motius sobrevinguts. L'activitat es manté, començarà amb una breu presentació del professor Marc Orriols, professor associat d'Egiptologia de la UAB i donarà pas a l'actuació del grup musical Neteru Ensemble.

Aquest és el segon acte divulgatiu organitzat aquest any per l'IEPOA per commemorar dos descobertes de gran transcendència per a l'egiptologia, com són els 200 anys del desxiframent dels jeroglífics i els 100 anys de la descoberta de la tomba de Tutankamon. El passat mes de setembre ja va dur a terme l’acte «Je tiens l’affaire! – Jean-François Champollion. Bicentenari del desxiframent dels jeroglífics egipcis», a càrrec de Josep Cervelló, professor agregat d’egiptologia i director de l’IEPOA.

En l'organització de tots dos actes hi han col·laborat el Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, el Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Vicerectorat de Comunicació i de Cultura i la Biblioteca d'Humanitats.

Aquest any la Universitat també celebra els 30 anys de les primeres classes d’egiptologia. Per commemorar les tres efemèrides egiptològiques, ha organitzat  l'exposició «Més enllà de Tutankhamon. 30 anys d'egiptologia a la UAB», que es pot visitar del 3 de novembre al 20 de desembre, de dilluns a divendres i de 10 a 19 h, a la Sala d’Exposicions UAB, situada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

La UAB és l’única universitat catalana que ofereix estudis oficials d’egiptologia i l’única del món de parla hispana amb titulacions o assignatures d’aquest àmbit en tots els nivells educatius.

Dins de