La Lliga de Debat Universitari ja té guanyadors

Guanyadors de la Lliga de Debat UAB 2017

La IX edició de la Lliga de Debat ja té guanyadors: l'Anna Vilà i l'Edward Bernal, estudiants de la Facultat de Dret. Aquest equip representarà la UAB a la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats entre el 24 i el 27 d’abril.

09/01/2017

El tema de la Lliga de Debat Universitari d’enguany ha girat al voltant de la pregunta: “Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?”. La final, que ha tingut lloc el dimecres, 15 de febrer, a la tarda, ha enfrontat l'equip R, que defensava la posició a favor, i l'equip M, que es posicionava en contra. L'Anna Vilà i l'Edward Bernal, de l’equip R, han resultat guanyadors i representaran la UAB en la competició amb la resta d'universitats de la Xarxa Lluís Vives, competició que tindrà lloc entre el 24 i el 27 d'abril.

La final ha estat molt igualada entre els dos equips i el jurat ha hagut de deliberar durant llarga estona. L’equip R ha iniciat la seva intervenció amb una cita de Ryszard Kapuscinski: “Quan es va descobrir que la informació era un negoci, la veritat va deixar de ser important.” També han parlat d’alguns programes de televisió, com ara Sálvame o Gandia Shore, com a exemples clars de la necessitat que els poders públics intervinguis a l’elecció del contingut de mitjans de difusió tan potents com la televisió, que arriba a un gran públic.

D’altra banda, l’equip M ha afirmat que el control sobre els mitjans de comunicació podria representar un perill per a la democràcia i que cedir el control dels mitjans al poder públic és, simplement, una utopia. També han argumentat que la millor solució per a tenir una programació i uns mitjans de qualitat és l’autoregulació. Per acabar, han volgut fer constar que no disposar de pluralitat d’idees i de diverses versions de la realitat porta, inevitablement, al deteriorament del sistema democràtic.

El jurat d’aquesta edició ha estat molt divers i hem comptat amb la col·laboració de professors de la Facultat de Comunicació, de la Facultat de Ciències Polítiques i de la Facultat d’Educació, entre d’altres. A més, com a novetat d’enguany, s’han organitzat dues ponències a càrrec de Joan Manuel Tresserras i Joan Botella, catedràtics de Comunicació i Polítiques, respectivament, i també membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

L’objectiu d’aquesta activitat és que els estudiants millorin les seves competències comunicatives a l’hora de parlar en públic i expressar-se correctament davant d’un auditori, aptituds cada cop més importants per als joves universitaris. Participar en la Lliga de Debat és una manera divertida de potenciar les habilitats oratòries. Els estudiants que hi han participat s'han dividit en diversos equips, d’un mínim de 2 persones i un màxim de 5, i han hagut de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema que es debati. 

Trobareu més informació al blog de la Lliga de Debat, al canal de YouTube, on podreu veure els vídeos de les competicions, i al web de Dinamització Comunitària. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies