Sala de premsa Premsa i mitjans

Tres equips de la UAB, premiats a la final de la First Lego League

Foto participants Final FLL a Logronyo (2018)
Tres equips de la UAB han rebut premis a la final espanyola de la First Lego League celebrada a Logronyo: l'equip ADAN3VIARO, de l'escola Viaró, el segon premi a la inspiració; les DROPPIES de La Vall, el premi a la millor entrenadora; i els Wassers, de La Salle Montcada, el Global Innovation Award.

12/03/2018

En la tercera edició de la FLL que va organitzar l'Escola d'Enginyeria de la UAB el dissabte 10 de febrer, la UAB va acollir 39 equips de diverses escoles.

El passat diumenge 11 de març, 55 equips, 23 procedents de Catalunya, de la competició First Lego League -un programa per a joves de 10 a 16 anys centrat en la robòtica i tecnologia-, es van desplaçar fins a Logronyo per participar en la final espanyola, on van presentar els seus projectes científics i van posar a prova el disseny, construcció i programació dels seus robots.

Els tres equips de la UAB han rebut premis en aquesta fase final del torneig. L'equip ADAN3VIARO, de l'escola Viaró, ha aconseguit el segon premi a la inspiració; les DROPPIES de La Vall han rebut el premi a la millor entrenadora, i els Wassers, de La Salle Montcada, s'han fet amb el Global innovation award. A part dels equips de la UAB, dels 23 equips catalans, sis més han aconseguit premis.

En aquesta 12a edició de First Lego League, s'han celebrat 13 tornejos classificatoris a tot Catalunya amb la col·laboració del sistema universitari i voluntaris. En la tercera edició de la FLL que va organitzar l'Escola d'Enginyeria de la UAB el dissabte 10 de febrer, la UAB va acollir 39 equips de diverses escoles.

First Lego League és un programa internacional implantat a més de 90 països arreu del món que té per objectiu despertar les vocacions científiques i tecnològiques dels joves, a través d'experiències d'aprenentatge.

La competició també inclou una edició junior, per a infants de 6 a 9 anys, on han de demostrar el seu enginy i creativitat en la presentació de les seves solucions de millora davant la temàtica de l'edició. A la final de Logronyo hi havia dos equips catalans en la categoria junior.

Quatre equips catalans participaran en els tornejos internacionals de la FLL a escala mundial. Enguany les competicions seran el World Festival Detroit (EUA), el First Lego League Open Invitational Central Europe que se celebrarà a Debrecen (Hongria) el Razorback Invitational d'Arkansas (EUA) i el First Lego League Estonian Open que se celebrarà a Tallin (Estònia).

Tenint en compte els valors i les aptituds que presenta aquesta competició, la Fundació Scientia ha posat en marxa un pla social per integrar alumnes de centres de màxima complexitat al programa FLL, amb l'objectiu d'iniciar-los en la robòtica i promoure en ells el desenvolupament d'habilitats i competències com la companyonia i el treball en equip, la comunicació i la creativitat, l'esforç i la tenacitat. El pla social integra a 50 centres i beca a 1.000 alumnes arreu d'Espanya.