Torna 'UAB Reptes', l'esdeveniment de generació d'idees, amb nous reptes socials i ambientals

UAB Reptes 2019
Adreçat a estudiants i alumni, se celebrarà el 26 de novembre i estarà dinamitzat per Xavier Verdaguer, d'Imagine Creativity Center. Fomentarà el treball en equip per idear projectes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Inscripcions fins el 25 de novembre al migdia.

17/10/2019

La UAB té reptes i vol que siguis part de la solució. Després de l’èxit de les passades edicions, la Universitat organitza UAB Reptes 2019. L’objectiu torna a ser implicar totes les persones estudiants i alumni en la resolució dels desafiaments socials i ambientals que existeixen al Campus i promoure el treball i la col·laboració en equips multidisciplinaris per generar noves idees que hi donin resposta.
 
L’esdeveniment tindrà lloc el 26 de novembre, a les 10:00, a la Sala d’Estudis de l’edifici RR, a la plaça Cívica –caldrà acreditar-se a les 9:00–. Està concebut com un taller d’innovació disruptiva de 180 minuts en què les persones participants, agrupades en equips amb membres de diverses Facultats, exercitaran la seva creativitat per idear una solució a un dels desafiaments proposats. Tot plegat, amb la dinamització de Xavier Verdaguer, fundador d'Imagine Creativity Center.

Els reptes que llançarà la UAB són quatre i estan basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

  • Fi de la pobresa.
  • Educació de qualitat.
  • Aigua neta i sanejament.
  • Consum i producció responsables.

L’organització de UAB Reptes 2019 ajudarà les persones estudiants i alumni a generar propostes de valor ordenades i clares que permetin visualitzar un camí a seguir per a la solució dels problemes. D'aquesta manera, el producte final seran les propostes que cada equip presentarà, sempre d'aplicació dins la pròpia Universitat.
 
Un jurat expert seleccionarà quatre equips guanyadors: un per cada repte. Aquests equips rebran un certificat distintiu i guanyaran un passi directe per participar al concurs de generació d’idees Startup Lab UAB, on obtindran assessorament i suport per tal de desenvolupar el seu projecte i/o fer un primer prototip o prova de concepte.
 
Per altra banda, totes les persones participants a UAB Reptes 2019 rebran un certificat de participació que hauran de recollir en dies posteriors a l’esdeveniment a l’espai co-working de UAB-Emprèn, també a la primera planta de l’edifici RR, a la plaça Cívica.
   
UAB Reptes 2019 és una iniciativa del Vicerectorat d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB i ha estat desenvolupada pel Servei d'Ocupabilitat de la UAB a través del seu Programa de Generació d’Idees UAB-Emprèn.