Titulats i titulades participen a la primera trobada de l'UAB Alumni Beijing Chapter

Titulats i titulades participen a la primera trobada de l'UAB Alumni Beijing Chapter

Una delegació de la UAB ha visitat la ciutat de Pequín i ha organitzat la primera trobada de l'UAB Alumni Beijing Chapter, representació de la Universitat al territori que vol impulsar activitats per promoure l'intercanvi professional i generar debat entre els titulats.

04/07/2019

La primera trobada de l'UAB Alumni Beijing Chapter va reunir persones titulades a la UAB amb una delegació de la institució encapçalada per Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, i Pascal Shaw, director de UAB Idiomes. Es va celebrar al Grand Mercure Beijing Dongcheng Hotel de Pequín el 28 de juny passat.

Van assistir a l'acte també representants d'empreses i institucions relacionades amb la universitat, com ara Montserrat Riba, secretària general de Casa Àsia; Javier Orduña, director de l'Institut Confuci de Barcelona; i Chang Fuliang, catedràtic de la Universitat de Beiwai i director xinès de l'Institut Confuci de Barcelona.

Martínez va pronunciar un discurs amb el títol: "UAB: 50 anys d'història que ens projecten al futur", amb el què va fer un repàs als aspectes més destacats de la Universitat: la internacionalització, la docència, la recerca, la transferència i l'arrelament al territori a través d'un campus situat en l'enclavament tecnològic i industrial més important del sud d'Europa.

El vicerector va parlar també del funcionament dels chapters alumni i de la importància de mantenir la vinculació amb la Universitat en el cas de l'alumnat internacional: "Creiem que la millor mostra del nostre treball és justament la vostra trajectòria professional i acadèmica. La vostra decisió d'haver estudiat amb nosaltres, a la UAB, i la vostra activitat posterior és el millor indicador que anem pel bon camí. Els vostres èxits són i seran els nostres èxits i per això volem contribuir a que mantingueu el vincle i les xarxes per ampliar la col·laboració i potenciar els vostre projectes. Alumni neix amb aquesta vocació. La UAB pot ajudar-vos i la UAB us necessita per a construir la comunitat global d'exalumnat".

Shaw va parlar del poder de les llengües, la importància de ser multilingüe per viatjar, per participar en un economia, per comunicar-nos amb altres persones, per obtenir coneixement a través d'internet i per la diplomàcia: "Com a alumni, vau haver d'aprendre noves llengües per a poder estudiar a la UAB i ara sou professionals multilingües amb un coneixement de com a mínim quatre de les llengües més parlades del món, això és una avantatge".

L'acte va comptar amb la participació també de Minkang Zhou, professor de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. Va fer la seva intervenció a través d'un vídeo, ja que no va poder ser present a l'acte. Minkang va destacar la llarga col·laboració de la UAB amb la Xina i va expressar la seva alegria per la creació del chapter alumni. Contínuament reben notícies d'alumnat xinès que ha estudiat a la UAB i que torna al seu país per aplicar el coneixement après a la Universitat, un fet que es veurà reforçat amb el chapter; per aquest motiu, va animar tots els assistents a sumar-s'hi.

'Chapters alumni UAB'

Els chapters són una representació de la UAB en el territori. Impulsen activitats per promoure l'intercanvi professional, per facilitar l'actualització de coneixement i generar debat al voltant dels temes d'actualitat d'aquell territori concret. Els chapters de la UAB van destinats al conjunt de la comunitat alumni de la institució. El primer chapter alumni es va crear a Brussel·les el setembre del 2016.

L'UAB Alumni Beijing Chapter es va inaugurar a principis de març del 2018, hi van participar titulats de la UAB i estudiants universitaris que en aquell moment realitzaven un programa d'intercanvi a La Xina. La delegació de la UAB, encapçalada per la rectora Margarita Arboix, va organitzar reunions amb quatre universitats xineses: la Universitat de Pequín, la Universitat de Llengües Estrangeres de Pequín, la Universitat de Renmin i la Universitat d'Estudis Estrangers de La Xina.

Més informació: Alumni UAB

 

Notícies relacionades

Persones estudiants

Tallers d'emprenedoria social

El Servei d'Ocupabilitat de la UAB ofereix formació a l'alumnat en l'àmbit de l'emprenedoria social i col·laborativa.

Totes les notícies