Sònia Parella i Agustí Reventós, guardonats per l'excel·lència docent

ConjuntPremisExcelenciaDocentUAB2019
D'esquerra a dreta, G.Masfurroll, S.Parella, M.Arboix, A.Reventós i J.Ros.

La professora Sònia Parella, del departament de Sociologia, ha rebut el I Premi a l'Excel·lència Docent; i el professor Agustí Reventós, del departament de Matemàtiques, un reconeixement a l'Excel·lència de la Trajectòria Docent, en un acte que s'ha fet el 22 de maig, a la Facultat de Dret, dins de les Jornades d’Innovació Docent 2019. 

14/05/2019

La UAB ha atorgat per primera vegada aquests premis amb la voluntat de destacar la tasca dels docents.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat per primera vegada el Premi a l’Excel·lència Docent amb la voluntat de valorar l’activitat docent del professorat i d’impulsar la innovació i la millora constant de la docència universitària. 

La professora Sònia Parella ha rebut el I Premi a l'Excel·lència Docen, i el professor Agustí Reventós, un reconeixement a l'Excel·lència de la Trajectòria Docent en un acte que ha tingut lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Dret, el dimecres, 22 de maig, dins de les Jornades d’Innovació Docent 2019.

Els dos premiats han rebut llurs guardons de mans de la rectora, Margarita Arboix i del president del Consell Social, Gabriel Masfurroll. També ha presidit l'acte el vicerector de Programació Acadèmica i de Qualitat, Josep Ros.

El degà de la Facultat de Ciències, Antoni Méndez, ha presentat al professor guardonat de la seva facultat, el matemàtic Agustí Reventós, "un professor molt estimat i apreciat pels alumnes", ha dit. El degà, que ha felicitat a l'equip de govern per aquesta iniciativa, ha mostrat la seva satisfacció perquè hi hagi un premi com aquest, a la trajectòria docent d'un professor (i no només a la innovació). Ha destacat les característiquees que haurien de definir un bon professor: "dedicació, generositat i passió", i ha lloat la tasca com a professor i de persona apassionada de les matemàtiques  d'Agustí Reventós i n'ha destacat alguns trets.

A continuació el professor Reventós ha recollit el guardó, visiblement emocionat, i ha adreçat unes paraules al públic, entre el qual hi havia molts companys i alumnes. "Sempre he intentat donar com a professor als meus alumnes el que a mi m'hagués agradat rebre com a alumne", ha dit. I ha fet un elogi de la professió de docent. "És fàcil ensenyar a qui vol aprendre", ha conclòs.

Tot seguit, la degana de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, Laura Feliu, ha adreçat unes paraules al públic per presentar l'altra guardonada, Sònia Parella, la professora millor valorada pels alumnes en les enquestes de satisfacció de l'alumnat, segons ha explicat. "Fent un símil cinematogràfic, la Sònia és el James Stewart de Polítiques, un heroi senxill que s'enfronta de forma molt modesta a les injustícies. La degana ha destacat de la professora que fa docència, recerca i gestió.

Sònia Parella ha recollit el guardó agraïnt als companys professors que ha tingut al llarg de la seva carrera professional i acadèmica a la UAB, i ha parlat molt del treball col.laboratiu i el treball en equip entre el professorat com a essencial per oferir una bona docència en una universitat pública com l'Autònoma. Per finalitazar, Parella ha ofert una dissertació sobre les migracions, la seva especialitat.

En l'acte hi ha intervingut el Cor de la UAB, que ha ofet duees peces musicals.

El plantejament d’aquest premi està orientat a identificar i valorar la trajectòria del professorat que hagi desenvolupat una activitat especialment remarcable en aquest àmbit. El premi té una dotació econòmica de 5.000 euros que es destinaran a la millora docent.

Més informació: 
I Premi a l'excel·lència docent 2019
Jornades d'Innovació Docent 2019

 

Notícies relacionades

Premi per a Manel López Bejar

Premi per al professor Manel López Béjar

Manel López Béjar, professor del Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals, ha rebut un Premi “Ànima” de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Girona (CPDA-ICAG), per la seva tasca investigadora en l’estudi d’un tractament immunocontraceptiu en senglars. Llegir més

Totes les notícies