S'atorguen els premis literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

GuanyadorsPremisLiteraris2019

El X Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert» ha estat per Xavier Mas Craviotto, de Navàs, amb l'obra titulada “Lluny”; el  XXIV Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» s'ha concedit al recull de poemes “Carn estranya”, del barceloní Jordi Ferrer Gràcia; i el XXV Premi de Novel·la «Valldaura –Memorial Pere Calders», ha estar per la moianesa Roser Blàzquez Hernández, per l’obra “La volada del pinsà”.

10/05/2019

Enguany s'han rebut un total de 177 originals, dels quals -i després de revisar el seu compliment amb les bases dels premis-, finalment han optat a concurs 34 relats breus, 83 llibres de poesia i 51 novel.les.

El dijous 9 de maig, a les 18 h, s'ha celebrart l’acte de lliurament dels premis literaris que convoquen anualment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona. L'acte ha tingut lloc a la Sala Teatre de la UAB, a la plaça Cívica.

El X Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert», dotat amb 500 euros, ha estat per l’estudiant de Filologia Catalana, Xavier Mas Craviotto, de Navàs. L’obra guanyadora, titulada “Lluny”, és una crònica dramàtica sobre la prostitució que relata les vivències d’un personatge marginal. Montse Guillén, membre del Jurat de premi, ha ressaltat que «està ben escrita, és realista, crítica i amb un contrast molt clar entre el seu inici i la tendresa del final». Guillén ha explicat que el jurat ha volgut emetre una menció especial al relat breu “Radiografia d’un punt i coma”, de la mallorquina Laura Gost Seguí.

Pel que fa el XXIV Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol», dotat amb 1.000 euros, el recull guanyador ha estat “Carn estranya”, del barceloní Jordi Ferrer Gràcia. Segons consta a l’acta de la reunió del jurat del premi, pronunciada pel Cap del Servei de Publicacions de la UAB, Joan Carles Marset, l’original «presenta un gran domini de la llengua i de la tècnica
poètica». El jurat ha destacat «la gran varietat de motius i situacions que aconsegueixen posar davant dels ulls del lector una imatge viva de la realitat representada».

Per últim, el XXV Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders», dotat amb 3.000 euros, ha estar per la moianesa Roser Blàzquez Hernández, per l’obra “La volada del pinsà”. El relat, presenta una trama ben estructurada i amb un llenguatge ric. Tal com apunta Anna Salgot, membre del jurat que va defensar l’obra, «aconsegueix que el lector s’involucri en la història des de l’inici».

L'acte va retre homenatge a Joan Brossa (1919-1998) i a Teresa Pàmies (1919-2012) en commemoració del centenari del seu naixement. Es va poder gaudir de l’actuació del grup guanyador del Premi Autònoma Actua, a càrrec de la cantautora Lia Sampai i el guitarrista Adrià Pagès. Van conduir l’acte Anna López i Nil Marbà, estudiants de la Facultat de Comunicació de la UAB.

En l’esdeveniment van intervenir Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB; i Elvi Vila, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, i el cap del Servei de Publicacions de la UAB, Joan Carles Marset.

Consolidació del certamen literari
Enguany s'han rebut un total de 177 originals, dels quals -i després de revisar el seu compliment amb les bases dels premis-, finalment han optat a concurs 34 relats breus, 83 llibres de poesia i 51 novel.les. Un any més ha agumentat el número total d'obres presentades en relació a la convocatòria anterior. Aquest fet suposa una consolidació cada vegada més gran del certamen literari. 

Més informació a: http://premis-literaris.uab.cat/ca

 

Notícies relacionades

Campus UAB estiu 2019

Consells durant l’onada de calor

Davant la previsió d’altes temperatures durant els propers dies, l’Àrea de Prevenció i Assistència de la UAB fa arribar recomanacions de seguretat a la comunitat universitària (persones treballadores i estudiants). Llegir més

Totes les notícies