Publicats els llibres guanyadors dels premis literaris del 2017

Premis Literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Dins la col·lecció "Gabriel Ferrater", el Servei de Publicacions de la UAB ha publicat les obres de Gabriel Martínez, Joan Calsina i Martí Romaní que han guanyat l'edició d'enguany dels premis literaris que la Universitat atorga conjuntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

23/11/2017

El Servei de Publicacions de la UAB ha publicat les tres obres guanyadores dels premis literaris de narrativa breu, novel·la i poesia que atorga la Universitat conjuntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Es tracta de la novel·la El foraster del Congost, de Gabriel Martínez, que ha guanyat el XXIII premi de Novel·la "Valldaura-Memorial Pere Calders"; l'obra poètica Entre tu i jo, nosaltres, de Joan Calsina, guardonat amb el XXII Premi de Poesia "Miquel Martí i Pol"; i l'obra L'hora de la mort, de Martí Romaní, que ha obtingut el VIII Premi de Narrativa Breu "Caterina Albert". Tots tres llibres han estat editats dins de la col·lecció "Gabriel Ferrater".

El premi "Valldaura-Memorial Pere Calders" de novel·la s'organitza des de l'any 2002 com a fusió de dos guardons que atorgaven anteriorment la Universitat i l'Ajuntament. Poden participar-hi obres en català inèdites d'entre 300.000 i 500.000 caràcters. Cal presentar-les sota pseudònim. L'autor guanyador rebrà un premi de 3.000 euros.

El premi "Miquel Martí i Pol" de poesia va ser creat el 1996 per la UAB i s'atorga també conjuntament amb l'ajuntament cerdanyolenc des del 2002. Com en el cas de les novel·les, les obres presentades han de ser originals i en català, i han de tenir una extensió d'almenys quatre-cents versos. El guanyador percebrà un premi de 1.000 euros.

I el premi "Caterina Albert" de narrativa breu s'adreça a autors joves i s'atorga des de l'any 2006. El guanyador rep un premi de 500 euros. Els textos presentats han de ser en català i inèdits i han de tenir una extensió de, com a màxim, 14.000 caracters amb espais. Els participants no poden tenir més de 27 anys.

Més informació: Premis Literaris

 

Notícies relacionades

Totes les notícies