Premi "Millors Idees 2018" a la Càtedra de Responsabilitat Professional

Premi Mejores Ideas

La Càtedra de Responsabilitat Professional del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB ha rebut un dels premis a les millors idees de 2018 de Diario Médico, en la categoria "Professió".

04/12/2018

Els guardons, que ja arriben a la seva 17a edició, reconeixen els esforços de les institucions i empreses per explorar nous territoris en medicina i assistència sanitària, premiant aquelles iniciatives que, partint tant de professionals com d'institucions, tracten de millorar algun aspecte de la sanitat espanyola.

Un total de 50 iniciatives, promogudes per 67 entitats, han estat premiades en aquesta edició. L'acte de lliurament va tenir lloc dilluns passat, 3 de desembre, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, amb la presència del secretari general del Ministeri de Sanitat, Faustino Blanco; el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Josep Vilaplana; Serafín Romero, president de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC); i Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat.
 
Càtedra de Responsabilitat Professional, Mèdica i Medicina Legal

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), el Grup Med i l'asseguradora Sham van signar el passat mes de juny un conveni de col·laboració per a la posada en marxa d'una nova Càtedra de Responsabilitat Professional Mèdica i Medicina Legal. L'objectiu bàsic és la promoció de la docència, la recerca i la formació en l'àmbit de la responsabilitat mèdica, i la difusió de pràctiques segures en l'exercici professional. Adscrita al Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona i ubicada a la unitat docent de l'Hospital Vall d'Hebron i a la mateixa seu del Col·legi de Metges, la nova càtedra està dirigida pel forense Josep Arimany.

La iniciativa docent se centrarà en quatre pilars que els seus promotors consideren bàsics: la docència en els seus diferents nivells, des del grau universitari fins a la formació de postgrau i el màster en gestió del risc sanitari; la investigació, amb la promoció de l'accés a beques i ajuts nacionals i internacionals per a estudiants de doctorat que elaborin les seves tesis sobre responsabilitat professional mèdica o Medicina Legal i per a grups específics de recerca; la transferència de coneixement i la difusió dels resultats d'aquestes investigacions en congressos, jornades i publicacions i, finalment, la projecció a escala internacional, establint relacions i intercanvis amb universitats i centres de recerca d'altres països.
 
Fotografia: D’esquerra a dreta, Dr. Antoni Bulbena, director del departament de Psiquiatria i de Medicina Legal; Dr. Josep Arimany, director de la Càtedra de Responsabilitat Professional; Sr. Faustino Blanco, secretario general de Sanidad; Dr. Fréderic Fuz, director de gestión de riesgos internacional de SHAM; i el Sr. Josep Vilaplana, president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies