Pere Villalba, membre de la Société Nationale des Antiquaires de France

Pere Villalba
Pere Villalba a Erillcastell (Alta Ribagorça), d’on provenia la família de la mare de Ramón Llull. Autor: Jordi Peig.

Professor emèrit del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana, Pere Villalba ha estat elegit Membre Correspondant Associé Étranger de la Société Nationale des Antiquaires de France.

18/01/2017

El professor Pere Villalba i Varneda, ha estat elegit Membre Correspondant Associé Étranger de la Société Nationale des Antiquaires de France, una entitat fundada l’any 1804 orientada a la recerca sobre la llengua, la geografia, la cronologia, la història, la literatura, les arts i les antiguitats cèltiques, gregues i romanes, principalment a França, fins al segle XVI. Els seus membres honoraris, uns 400, es reuneixen regularment al palau del Louvre, a París.
 
Amb una llarga trajectòria d’investigador i docent a la UAB, destaquen les seves obres en l’àmbit de la Filologia Clàssica, i ha publicat a la Fundació Bernat Metge obres d’autors com Cal·límac (Himnes, Epigrames), Ciceró (De re publica) i Aviè (Ora maritima, Arati Phaenomena). Villalba és Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, i és doctor honoris causa per la Universitat de Palerm.
 
D’altra banda, els darrers anys el professor Villalba s’ha dedicat a l’estudi de la vida i de tota l’obra de Ramon Llull. Ha publicat recentment Ramon Llull. Vida i Obres (Fundació Elsa Peretti - Institut d’Estudis Catalans), el primer volum dels tres que tindrà el projecte. Aquest projecte comprèn tota la vida i les obres lul·lianes, i d’elles s’ofereix un resum amb notes contextuals i fragments traduïts del llatí. En resum, és una revisió de tota la obra de Ramon Llull, incidint d’una manera especial en l’explicació d’allò que va constituir el centre neuràlgic de tot el seu pensament i acció, és a dir, l’Art lul·liana.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies