Nova publicació

Llibre_Caligari_Tabernero

L'Editorial Hermenaute presenta el llibre oficial de la present edició del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya: Sombras de Caligari. Cien años de cruces y diálogos con el primer gran clásico del fantástico.

 

 

 

Coordinat per Ángel Sala i Jordi Sánchez-Navarro, la publicació compta amb la partició de Carlos Tabernero, membre del CEHIC i professor de la UAB.

El llibre s'edita per a celebrar el centenari de El gabinet del doctor Caligari, el primer gran clàssic del cinema fantàstic i de terror, i explora el seu immens llegat cinematogràfic i cultural. El lector trobarà mirades diverses a l'enorme influència dels assumptes, la posada en escena i els recursos narratius de la pel·lícula al cinema i la televisió posteriors, sense oblidar la gènesi de Caligari, el seu marc sociopolític i els debats suscitats per la seva interpretació al llarg de la història.

22/09/2020

Carlos Tabernero és membre del CEHIC i professor agregat d'Història de la Ciència en el Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Anteriorment ha treballat com a biòleg molecular en el National Cancer Institute dels Estats Units i com a investigador sobre comunicació i tecnologia en la Universitat Oberta de Catalunya. La seva recerca i docència se centren en els mitjans de comunicació (sobretot, el cinema i la televisió) i els processos de producció, comunicació i gestió de coneixement científic. En tots aquests àmbits, ha participat i dirigit projectes de recerca, ha coordinat cicles i escoles de cinema, televisió, ciència i medicina, i ha publicat regularment articles en revistes de recerca, capítols de llibres i llibres. És autor de Terapias de cine. 50 películas básicas en torno a la medicina (Ed. UOC, 2016).

 

Notícies relacionades

Totes les notícies