Mor Margarita Salas, doctora "honoris causa" per la UAB

Margarita Salas

La bioquímica Margarita Salas ha mort als 80 anys. Salas va dedicar gran part de la seva vida a l’estudi dels bacteriòfags com a model d'estudi de la biologia molecular de la morfogènesi, la replicació i la transcripció. Va ser nomenada doctora honoris causa per la UAB l’abril de 2018.

07/11/2019

Nomenada doctora honoris causa per la UAB a proposta de les Facultats de Ciències i de Biociències, Margarita Salas va ser investida en una cerimònia que va tenir lloc el 18 d’abril de 2018 a la sala d'Actes del Rectorat. La professora Montserrat Llagostera va recordar el seu paper destacat en la introducció de la investigació i l'ensenyament de la biologia molecular a Espanya, després d'una estada de tres anys en el laboratori del doctor Severo Ochoa a Nova York, al costat del seu marit, el també destacat científic Eladio Viñuela, així com el seu "lideratge mundial indiscutible en l'estudi de la biologia molecular del bacteriòfag ɸ29".

A la seva lliçó magistral d’acceptació de la distinció, Salas va resumir la seva trajectòria científica com a mostra de recerca bàsica que ha tingut destacades aplicacions biotecnològiques, tot concloent que "cal potenciar la nostra investigació bàsica de qualitat, ja que serà la base per al desenvolupament del nostre país".

Podeu recuperar el llibret i el vídeo de l’acte d’investidura de Margarita Salas a la pàgina de doctors i doctores honoris causa per la UAB i l'entrevista en profunditat sobre la seva trajectòria.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies