Mor Francesc Bonastre

Mor Francesc Bonastre

El 20 de setembre ens va deixar Francesc Bonastre, professor emèrit del departament d'Art i de Musicologia de la UAB. La cerimònia de comiat tindrà lloc el dia 21 a les 17 hores a l'Església de Santa Maria de Montblanc.

20/09/2017

El 20 de setembre ens va deixar Francesc Bonastre, professor emèrit del departament d'Art i de Musicologia de la UAB.

Bonastre va ser catedràtic de musicologia a la UAB, inicià els estudis d'aquesta disciplina a la nostra universitat. La seva tesi doctoral sobre les Verbetes obtingué el premi nacional de musicologia l'any 1976. Impulsà les investigacions sobre el barroc a Catalunya i la península, terreny en el que fou una referència internacional. La seva inquietud es projectà sobre diversos aspectes de la música catalana, amb monografies sobre les figures de Pedrell, Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, i sobre organologia i creació simfònica. Va mantenir sempre activa la faceta de compositor, un terreny en el que obtingué diversos guardons. Va fundar i dirigir la revista Recerca Musicològica, i la sèrie de partitures "Quaderns de música històrica catalana". Fou membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i director de l'Institut "Ricart i Matas".

La sala de vetlla està instal·lada al Tanatori de Montblanc (Tarragona). La cerimònia de comiat serà el dia 21 a les 17 hores a l'Església de Santa Maria de Montblanc.

La Universitat fa arribar el condol més sincer a totes les persones que el coneixíeu i l'apreciàveu i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies