La UAB, primera universitat en recerca de l'Estat

TVE: La UAB és la més productiva en recerca de l'Estat segons U-Ranking

Segons l’estudi “Rankings ISSUE 2015 Indicadors sintètics de les Universitats Espanyoles”, publicat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), la UAB és la millor universitat en recerca de l’Estat.

16/03/2015

La Fundación BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) han presentat el document Rànquings ISSUE (Indicadors Sintètics del Sistema Universitari Espanyol) 2015, la tercera edició dels resultats de les universitats en les seves activitats docents, d'investigació i d'innovació i desenvolupament tecnològic. L’estudi ofereix una ordenació de les institucions per a cada àmbit i per al conjunt de les activitats universitàries.
 
En el rànquing ISSUE-P de recerca, que ordena les universitats segons els resultats de l’avaluació de l’activitat investigadora, la Universitat Autònoma de Barcelona ocupa la primera posició, amb una puntuació de 1,9, seguida per la Universitat Politècnica de Catalunya (1,7), la Universitat Pompeu Fabra (1,6), la Universitat de Barcelona (1,5) i la Universidad Autónoma de Madrid (1,5).
 
El document també compara els resultats amb els rànquings de Xangai, QS i Times Higher Education (THE), i posa de manifest que la UAB apareix de manera sistemàtica en la intersecció de les millors posicions dels tres rànquings, juntament amb la UB, la UPF i la UAM.
 
La principal novetat de la tercera edició és la incorporació al rànquing d’onze universitats privades. Així aquesta edició s’analitzen un total de 59 universitats públiques i privades, cobrint el 95% del Sistema Universitari Espanyol en termes de nombre d'estudiants de grau.
 
 
Més informació:
Rànquings ISSUE

 

Notícies relacionades

QS by Subject

La UAB millora en tots els àmbits generals del rànquing QS by Subject

La UAB ocupa la posició 31 mundial en l'àmbit de la Veterinària i se situa entre les 100 millors universitats del món en vuit matèries més, segons destaca el QS World University Rankings by Subject. La universitat millora la seva posició en tots els àmbits generals del rànquing.

Totes les notícies