La UAB participa en un projecte sobre diversitat de gènere en la infància

Infància i diversitat

L'equip dels grups de recerca Fractalitats en Recerca Crítica i AFIN de la UAB participen al projecte europeu “Diversitat i Infància: Canviant les actituds socials cap a la diversitat de gènere a Europa”, que es durà a terme a 9 països de la UE durant dos anys. La primera reunió de treball té lloc els propers 11 i 12 de novembre.

05/11/2019

El projecte "Diversitat i Infància" té l'objectiu de canviar les actituds i creences discriminatòries dirigides a infants no conformes amb les normes establertes d'identitat i expressió de gènere i/o l'orientació sexual. Es realitzarà al llarg de dos anys i inclou accions dirigides als nens, nenes i adolescents, així com a qualsevol persona que participi en el seu desenvolupament, inclòs professorat, professionals de la salut i de treball social i les famílies.

Finançat per la UE dins del programa (REC, de les sigles en anglès de Drets, Igualtat i Ciutadania), es durà a terme en 9 països de la UE a través de 10 socis: Universitat de Girona, coordinadora del projecte; la Universitat Autònoma de Barcelona, Çavaria (Bèlgica), el Centre d'Estudos Sociais, CES (Portugal), Hátter Society (Hongria), KMOP (Grècia), Lambda Warsaw (Polònia), l'Associació nacional de drets de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals LGL (Lituània), la Universitat de Ljubljana (Eslovènia) i Zagreb Pride (Croàcia). El consorci es reunirà pròximament per al kick of meeting, els dies 11 i 12 de novembre a Atenes.

L'enfocament innovador del projecte se centra en la violència rebuda per nens i nenes per no adherir-se a les normes de gènere, considerant-la com una mena de violència basada en el gènere. Per abordar aquest problema, el projecte treballarà activament amb el col·lectiu infantil dels països participants per crear diferents materials. Entre aquests materials hi ha una aplicació interactiva per a nens i nenes en format de preguntes freqüents, un manual per a professionals que treballen amb ells i elles traduït a tots els idiomes nacionals, 55 cursos de capacitació per a grups d'interès i professionals per millorar aptituds i competències, 9 seminaris per millorar la cooperació interinstitucional i un curs obert massiu en línia (MOOC).

 

Notícies relacionades

IgualtatGenere

Creada la Comissió d'Igualtat de la UAB

La UAB ha aprovat la creació de la Comissió d'Igualtat, delegada del Consell de Govern, que ha de coordinar els Plans d'igualtat de la Universitat i impulsar i supervisar les polítiques universitàries de prevenció i actuació davant possibles situacions i actituds discriminatòries, entre d'altres.

La UAB i Banco Santander lliuren catorze noves Beques-Salari Ítaca

La UAB i Banco Santander lliuren catorze noves Beques-Salari Ítaca

Totes les notícies