La UAB organitza la fase local de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La competició comptarà amb la presència de vuit equips procedents de cinc instituts diferents i tindrà lloc a la Sala de Teatre de la UAB els propers dies 6 i 7 de març.

05/03/2015

La UAB celebrarà els propers dies 6 i 7 de març la fase local de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. Al llarg dels dos dies de competició, els vuit equips procedents de cinc instituts diferents de la zona pròxima a la UAB (Institut l’Estatut, Institut Torre de Malla, Institut Celestí Ballera, Institut Pere Calders i Institut Lluís Companys) debatran sobre si “els diners fan la felicitat”.
L’equip guanyador participarà a la fase final que tindrà lloc els dies 27 i 28 de març a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), situada a Salt.

Des de la UAB, l’entitat organitzadora d’aquesta primera fase de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat es volen emfatitzar els avantatges que produeix en els estudiants participar a la Lliga de Debat. En aquest sentit, el comprimís de la UAB en l’elaboració i la posada en escena de la Lliga és ple. Des de la universitat es pretén col·laborar amb la Xarxa Vives (Entitat organitzadora de la Lliga de Debat) i els instituts participants, mitjançant l’experiència adquirida en les seves participacions a la Lliga de Debat Universitari.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, en què es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies