La tesi de Miquel Amengual, guardonada als premis Ciutat de Barcelona

La tesi de Miquel Amengual, guardonada als premis Ciutat de Barcelona

Els premis Ciutat de Barcelona, que atorga l'ajuntament barceloní, distingeixen "la creació, la investigació i la producció de qualitat". En la darrera edició dels premis, en la categoria d'història de la ciutat, ha estat guardonada la tesi de Miquel Amengual, doctorat per la UAB.

15/02/2019

Dins dels darrers premis Ciutat de Barcelona, Miquel Amengual, doctorat en demografia per la UAB, ha obtingut el Premi Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona per la seva tesi "La immigració francesa a l'àrea de Barcelona a l'època moderna (segles XV, XVI i XVII)", que va ser dirigida per Anna Cabré i Joana Maria Pujadas, investigadores principals del grup de demografia històrica del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB. Els premis Ciutat de Barcelona van ser lliurats el 14 de febrer passat en una cerimònia que va tenir lloc al Saló de Cent de l'ajuntament barceloní.

El jurat ha considerat que la tesi està "basada en una recerca en fonts molt riques i a la vegada poc estudiades". Considera, a més, que l'anàlisi d'Amengual "permet arribar a conclusions que ratifiquen hipòtesis historiogràfiques avançades dècades enrere i alhora corregir desviacions i errors heretats". Aquesta tesi aporta, segons els jurat, "una visió global d'un fenomen cabdal de l'època moderna com és la mobilitat de les poblacions europees, un fenomen d'ahir que ajuda a pensar la problemàtica de les migracions d'avui".

Els premis Ciutat de Barcelona d'enguany han distingit dos investigadors vinculats també a la UAB. Ignasi Ribas, director de l'institut d'Estudis Espacials de Catalunya, ha rebut el premi de ciències experimentals i tecnologia per l'article "A candidate super-Earth planet orbiting near the Snow line of Barnard’s star", publicat a la revista Nature. I Josep Peñuelas, investigador del Centre de Recerca Ecológica i Aplicacions Forestals, ha estat distingit en la categoria de ciències de la terra i ambientals per l'article "Global trends in carbon sinks and their relationships with CO2 and temperature", publicat també a Nature juntament amb Marcos Fernández-Martínez i Jordi Sardans.

Més informació: Centre d'Estudis Demogràfics

 

Notícies relacionades

Totes les notícies