Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB investeix la sinòloga francesa Anne Cheng doctora 'honoris causa'

Anne Cheng
La UAB investirà la sinòloga francesa Anne Cheng com a nova doctora honoris causa el 28 de novembre, al Rectorat. Autora d'una obra de referència sobre la història del pensament xinès, és una de les principals autoritats acadèmiques sobre la matèria a nivell mundial.

13/11/2019

El 28 de novembre, a les 12 h, la sala d’actes del Rectorat acollirà a cerimònia d'investidura com a doctora honoris causa de la sinòloga Anne Cheng, a proposta de la Facultat de Traducció i d'Interpretació. L'acte estarà presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el padrí de Cheng serà el professor Joaquín Beltrán, director del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental. Hi haurà un servei d'interpretació simultània a càrrec de l'alumnat del Màster Universitari en Interpretació de Conferències de la Facultat de Traducció i d'Interpretació i, per assistir-hi, és necessari omplir el següent formulari. A més, es podrà seguir en directe al canal de You Tube de la UAB.

Cheng es va formar a l'École Normale Supérieure i es va doctorar en sinologia a la Universitat Paris VII. Ha desenvolupat la seva carrera docent i investigadora al Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), a l'Institut National des Langues et Civilisations Orientales i al Collège de France, on ocupa la càtedra d'història intel·lectual de la Xina. És autora d'una Histoire de la pensée chinoise (Éditions du Seuil) que està considerada una de les obres més influents a Occident sobre la matèria. Cheng reivindica un confucionisme arrelat als seus orígens i, per tant, allunyat de les interpretacions neoconfucionistes que el converteixen en un pensament conservador.

La nova doctora honoris causa ha mantingut també una relació amb la UAB al llarg dels anys. El 2006, dins de les activitats de l'Anys de l'Àsia Oriental de la Universitat, va impartir la conferència "La invenció moderna de la 'filosofia xinesa'". El 2003, la traducció al castellà de la Historia del pensamiento chino (Edicions Bellaterra) que va realitzar Anne-Hélène Suárez-Girard, professora de la UAB, va obtenir el Premi de Traducció Ángel Crespo. I una conferència de Cheng impartida a la Universitat de Granada va ser inclosa com a part de l'obra Perspectivas chinas (Bellaterra), editat pel professor Joaquín Beltrán.